Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: Κανένας δεν θα με εμποδίσει να λέω την άποψή μου

Ελλάδα 22:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton: Κανένας δεν θα με εμποδίσει να λέω την άποψή μου

FORMULA 1

Hamilton: Κανένας δεν θα με εμποδίσει να λέω την άποψή μου

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton δήλωσε ότι θα συνεχίσει να λέει την άποψή του για τα θέματα που θεωρεί σημαντικά ακόμη και εάν η FIA αποφασίσει να του επιβάλλει ποινή για αυτό.

Advertisement
Advertisement

Οι δηλώσεις του οδηγού της Mercedes έγιναν κατά την χθεσινή παρουσίαση του μονοθέσιου της ομάδας για το 2023. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο teammate του, George Russell.

Πρόσφατα, η FIA είχε προβεί σε ορισμένες αλλαγές στον διεθνή αθλητικό κώδικα ο οποίος επηρεάζει και το πρωτάθλημα της F1. Μία από αυτές τις αλλαγές αφορούσε σε δηλώσεις με πολιτικό, θρησκευτικό ή προσωπικό περιεχόμενο από τους συμμετέχοντες στα πρωταθλήματα της FIA.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, οι δηλώσεις τέτοιου είδους χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια της απαγορεύονται από φέτος. Όπως ήταν φυσικό υπήρξαν αντιδράσεις στην απόφαση αυτή. Πρώτα από τον CEO της F1, Stefano Domenicali και χθες από τους δύο οδηγούς της Mercedes.

Πρώτος αναφέρθηκε στο θέμα ο Lewis Hamilton. «Υπάρχουν ζητήματα τα οποία είναι σημαντικό να συζητιούνται δημόσια. Έχουμε κάνει πρόοδο τα τελευταία χρόνια αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμη».

Advertisement

Ο Βρετανός συνέχισε, ξεκαθαρίζοντας ότι παρά την απαγόρευση εκείνος θα συνεχίσει να μιλάει για ότι κρίνει σημαντικό. «Θα εξακολουθήσω να είμαι ο εαυτός μου και να παλεύω για τα πράγματα που θεωρώ σημαντικά. Δεν θα άφηνα κανέναν να με εμποδίσει να το πράξω. Πιστεύω ότι βρίσκομαι σε σύμπνοια τόσο με τον Stefano (σ.σ. Domenicali) όσο και με τους υπόλοιπους οδηγούς σχετικά με την ελευθερία του λόγου».

Advertisement

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του Russell για το θέμα. «Θα με εξέπληττε εάν η FIA δεν ανασκεύαζε τον συγκεκριμένο κανονισμό. Ελπίζω να πρόκειται για παρεξήγηση. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τις απόψεις μας λόγω κάποιου κανονισμού» σημείωσε ο Βρετανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aston Martin: Παρουσίαση της AMR23 (+video)
Ferrari: Παρουσίασε την SF-23
Ford: Η πλούσια ιστορία της στη Formula 1