Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Goodwood 2023: Νοσταλγία πολλών οκτανίων! (+video)

Ελλάδα 14:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Goodwood 2023: Νοσταλγία πολλών οκτανίων! (+video)

FORMULA 1

Goodwood 2023: Νοσταλγία πολλών οκτανίων! (+video)

FORMULA 1

Το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood μας χάρισε και φέτος πολλές εκπληκτικές στιγμές. Στην σύντομη αλλά ιστορική του ανάβαση το παρελθόν κατάφερε να συνυπάρξει αρμονικά με το μέλλον!

Advertisement
Advertisement

Ασφαλώς την τιμητική του είχε ο Σεμπ Φέτελ. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής οδήγησε δύο εμβληματικά μονοθέσια της F1.

Την Williams FW14B Renault με την οποίαν ο Νάιτζελ Μάνσελ (ένας από τους ήρωες του Σεμπ) κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1992 και την McLaren MP4/8 Ford του Άιρτον Σένα. Η συγκεκριμένη McLaren ήταν η τελευταία που οδήγησε ο Βραζιλιάνος πριν φύγει για την Williams στο τέλος του 1993 και του χάρισε την 41η και τελευταία νίκη της καριέρας του στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα ο Σεμπ είχε συμπεριλάβει στο κράνος του τα χρώματα εκείνου που χρησιμοποιούσε ο Βραζιλιάνος. Και τα δύο μονοθέσια ήταν προσαρμοσμένα ώστε να καίνε e-fuel έπειτα από απαίτηση του ίδιου του Φέτελ. Ωστόσο δεν υπήρξαν μόνο αυτές οι δύο νοσταλγικές νότες στο φετινό Goodwood.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στον Μικ Σουμάχερ ο οποίος οδήγησε την Mercedes W02 του πατέρα του. Η W02 ήταν το μονοθέσιο του Μίχαελ για την σεζόν του 2011. Μπορεί να μην του έφερε κάποια αξιοσημείωτη επιτυχία. Εντούτοις και μόνο που έβλεπε κανείς το κόκκινο κράνος του μεγάλου Γερμανού μέσα στο κόκπιτ μονοθέσιου F1, ανατρίχιαζε!

Advertisement

Μοναδικές εικόνες

Ανατριχιαστικές, όμως, ήταν και οι στιγμές που μας χάρισε το νέο hypercar της McLaren, το Solus GT, το οποίο κατέκτησε άνετα την πρώτη θέση στις χρονομετρημένες αναβάσεις. Φυσικά δεν έλειψαν και πολλά άλλα supercars τα οποία εντυπωσίασαν με την ταχύτητα αλλά και τα… doughnuts που χάρισαν στο πολυπληθές κοινό!

Advertisement

Δεν έλειψαν, όμως, και τα απρόοπτα. Όπως η έξοδος του Ρίτσαρντ Χόουπ με την Leyton House CG901 Judd, ένα από τα μονοθέσια που σχεδίασε ο ιδιοφυής Άντριαν Νιούι. Ευτυχώς δεν υπήρξαν άλλες συνέπειες για τον οδηγό ή τους θεατές. Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2024, για μία ακόμη διοργάνωση που θα μείνει αξέχαστη στους φίλους της αυτοκίνησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Sebastian Vettel: Αυλαία σε μια σπουδαία παράσταση (+video)
H Lamborghini SC63 LMDh στο Goodwood
H Alpine Α110 γιορτάζει στο Goodwood