Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Lamborghini SC63 LMDh στο Goodwood

Ελλάδα 11:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lamborghini SC63 LMDh στο Goodwood

ΝΕΑ

H Lamborghini SC63 LMDh στο Goodwood

ΝΕΑ

Το «Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood» άνοιξε τις πύλες του στο κοινό και η Lamborghini θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο όχημα σε όσους παραβρεθούν εκεί.

Advertisement
Advertisement

Το «Goodwood Festival of Speed» ήδη έχει συγκεντρώσει πολύ κόσμο ο οποίος θέλει να δει από κοντά τα νέα μοντέλα της παγκόσμιας Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τα στελέχη της Lamborghini αποφάσισαν να λάβουν μέρος παρουσιάζοντας το πρωτότυπο SC63 LMDh, το πιο προηγμένο τεχνολογικά αγωνιστικό όχημά τους, με το οποίο θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής από το 2024 και ιδιαίτερα στο Le Mans.

Η ιταλική εταιρεία κάνει ακόμα δοκιμές εξέλιξης στο αγωνιστικό όχημα και όσοι θα βρεθούν στο Goodwood θα δουν το αυτοκίνητο σε πρώιμη μορφή του.

Advertisement
Advertisement

Για την περίσταση, αλλά και για λόγους που έχουν να κάνουν με το να μην αποκαλυφθεί η τελική μορφή του ακόμα, το SC63 LMDh δεν έχει το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο στο αμάξωμά του.

Ο σχετικός Κανονισμός της FIA προβλέπει ότι όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν συστήματα και μηχανικά μέρη από συγκεκριμένους, εγκεκριμένους από αυτή, προμηθευτές.

Advertisement

Η Lamborghini, επέλεξε μονοκόκ σασί της Ligier, όμως η σχεδίαση του αμαξώματος έγινε από τα στελέχη της ιταλικής εταιρείας ου εργάζονται στο Centro Stile. Έτσι, εάν κάποιος το παρατηρήσει θα διαπιστώσει αισθητικά στοιχεία από τη Revuelto αλλά και από την πίσω αεροτομή της Countach.

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, το αγωνιστικό SC63 LMDh θα έχει V8 κινητήρα ο οποίος θα διαθέτει σύστημα υβριδικής διάταξης, όπως επιβάλλει ο νέος Κανονισμός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου για τα οχήματα που συμμετέχουν στη μεγάλη κατηγορία του σχετικού Πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προ των πυλών το νέο hypercar της Lamborghini
Στο Goodwood το «καυτό» Hyundai Ioniq 5 N
Μια εκκεντρική Lamborghini Diablo πιο επίκαιρη από ποτέ