ΝΕΑ

Αυτή είναι η φοβερή και τρομερή McLaren Solus GT

Ελλάδα 11:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η φοβερή και τρομερή McLaren Solus GT

ΝΕΑ

Αυτή είναι η φοβερή και τρομερή McLaren Solus GT

ΝΕΑ

H McLaren με ένα μοντέλο βγαλμένο από videogame συνεχίζει να δημιουργεί τα πιο εντυπωσιακά supercars των ημερών μας.

Advertisement
Advertisement

Η φετινή χρονιά είναι σημαδιακή για την McLaren. H βρετανική εταιρία γιορτάζει τα 60 χρόνια της και στο Goodwood αναμένεται να παρουσιάσει δύο πολύ εντυπωσιακά «εορταστικά» μοντέλα.

Το πρώτο από αυτά είναι και το πιο ενδιαφέρον. Πρόκειται για το Solus GT, το οποίο είναι το έκτο μέλος της οικογένειας Ultimate της εταιρίας, καθώς έρχεται μετά από εμβληματικά μοντέλα όπως η McLaren F1, McLaren P1, McLaren Senna, McLaren Speedtail και McLaren Elva.

Η Solus GT θα κατασκευαστεί σε ελάχιστα κομμάτια και θα είναι για χρήση αποκλειστικά μόνο σε πίστα. Η σχεδίασή της αντλεί έμπνευση από ένα αντίστοιχο μοντέλο που είχε εμφανιστεί το 2017 στο Gran Turismo.

Advertisement
Advertisement

Από τα λίγα που γνωρίζουμε μέχρι τώρα θα έχει βάρος κάτω από τα 1.000 κιλά και θα κινείται από έναν κινητήρα V10 στα 5,2 λίτρα o οποίος θα αποδίδει 828 ίππους.

Η McLaren λέει ότι θα κατασκευάσει μόλις 25 κομμάτια από την Solus GT με την τιμή της να υπολογίζεται πάνω από τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

To άλλο αυτοκίνητο που θα κάνει την πρώτη του παρουσία στο Goodwood είναι η νέα 750S. Με τον κλασικό twin turbo V8 που αποδίδει 750 άλογα φθάνει τα 100 χλμ/ώρα από στάση σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα.

Υπομονή μέχρι τις 13 Ιουλίου οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να τις απολαύσουμε και τις δύο στην ανάβαση στο Goodwood.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιος Έλληνας είναι ο ιδιοκτήτης της πολύτιμης McLaren Senna;
Ο Ρικιάρντο «βγάζει στο σφυρί» τη McLaren 720S Spider
Ετοιμάζεται ο διάδοχος της McLaren P1

 

 

Advertisement