Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GM: Εγγράφηκε ως κατασκευάστρια PU από το 2028

Ελλάδα 6:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GM: Εγγράφηκε ως κατασκευάστρια PU από το 2028

FORMULA 1

GM: Εγγράφηκε ως κατασκευάστρια PU από το 2028

FORMULA 1

Η  αμερικανική εταιρία εγγράφηκε στο μητρώο της F1, για πλήρη κατασκευή της δικής της PU από το 2028. Μία στρατηγική κίνηση υποστήριξης της προσπάθειας Andretti.

Advertisement
Advertisement

Η GM είχε συμπράξει έτσι κι αλλιώς μέσω της Cadillac με τον οργανισμό του Μάικλ Αντρέτι για συμμετοχή στο πρωτάθλημα F1 από το 2025.

Ωστόσο μέχρι στιγμής όλοι θεωρούσαν ότι η Cadillac θα προμηθευόταν τις PU της από την Alpine (Renault). Οι δύο εταιρίες, μάλιστα, είχαν υπογράψει ένα προσύμφωνο συνεργασίας, το οποίο, όμως, δεν βρίσκεται πλέον σε ισχύ.

Advertisement
Advertisement

Πέραν του προβλήματος αυτού Andretti-Cadillac πρέπει να εξασφαλίσει, έπειτα από την έγκριση της FIA, και μία εμπορική συμφωνία με την FOM και τις ομάδες. Μία συμφωνία που κανείς πλην της McLaren δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει με τους Αμερικανούς.

Αντιθέτως αρκετές ομάδες είχαν προσεγγίσει την GM ζητώντας της να συνεργαστεί με κάποια από τις υπάρχουσες ομάδες του grid. Μπροστά είχε μπει η Williams, με τον επικεφαλής της Τζέιμς Βάουλς να εκφράζεται δημόσια θετικά υπέρ μίας μελλοντικής συνεργασίας με την GM.

Advertisement

Την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, ο πρόεδρος της GM, Μάρκ Ρέους δήλωσε ότι η GM θα συμμετάσχει στην F1 μόνο με την Andretti. Η εγγραφή, μάλιστα, στο μητρώο κατασκευαστριών PU της F1, ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο την θέση των Andretti-Cadillac.

Advertisement

Πλέον θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τις ομάδες να αρνηθούν συζητήσεις με τους Αμερικανούς. Φυσικά, υπάρχει η λεπτομέρεια του ότι η GM θα είναι σε θέση να κατασκευάζει τις PU από το 2028. Καθώς η Andretti-Caddilac θέλει να μπει στο πρωτάθλημα από το 2025, θα πρέπει να βρεθεί μία προμηθεύτρια PU για τη νέα ομάδα για τουλάχιστον τρία χρόνια. Η Renault φαντάζει ως η ιδανική υποψήφια για τον ρόλο αυτόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Cadillac: Μόνο με την Andretti στην F1
Ο Χόρνερ για όλους και για όλα
Ferrari: Μπορεί να κάνει την έκπληξη στο Βέγκας;