Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Μπορεί να κάνει την έκπληξη στο Βέγκας;

Ελλάδα 2:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Μπορεί να κάνει την έκπληξη στο Βέγκας;

FORMULA 1

Ferrari: Μπορεί να κάνει την έκπληξη στο Βέγκας;

FORMULA 1

Ο αγώνας στο Λας Βέγκας αυτήν την εβδομάδα ίσως είναι για την Ferrari μία χρυσή ευκαιρία για τη δεύτερη φετινή της νίκη.

Advertisement
Advertisement

Τα μονοθέσια της Scuderia θα έχουν έναν ειδικό επετειακό χρωματισμό για το τριήμερο που θα φέρνει μνήμες 70s και 00s στους tifosi.

Και ίσως -συμβολικά- να συνδεθεί με τη νίκη μιας εκ των δύο SF-23 στο τέλος. Γιατί, όμως, η Ferrari αισιοδοξεί για τον αγώνα στο Βέγκας; Δύο είναι οι κύριοι λόγοι. Καταρχάς η χάραξη της πίστας μοιάζει αρκετά με εκείνη της Monza όπου η Scuderia τα είχε πάει επίσης πολύ καλά.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ο ρυθμός αγώνα του Φερστάπεν στο τέλος να έδωσε τη νίκη στον Ολλανδό. Ωστόσο ο Σάινθ, ξεκινώντας από την pole, μπόρεσε να τον προβληματίσει για αρκετούς γύρους.

Στο Βέγκας το στήσιμο των μονοθέσιων θα είναι, όπως όλα δείχνουν, για χαμηλό αεροδυναμικό φορτίο. Και αυτό ευνοεί το μονοθέσιο της Ferrari το οποίο τα πηγαίνει εξαίρετα σε πίστες με μεγάλες ευθείες και πολλές αργές στροφές.

Το ψύχος ευνοεί την SF-23

Υπάρχει, όμως, ένας ακόμη λόγος. Και αυτός είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες ατμόσφαιρας και οδοστρώματος στη διάρκεια του τριημέρου. Από τη μία αυτές οι συνθήκες θα ευνοήσουν την SF-23 η οποία, ως γνωστόν, φέρνει γρήγορα τα ελαστικά της σε θερμοκρασία λειτουργίας.

Advertisement

Οι πιθανότητες για μία εκ των δύο Ferrari να πάρει την pole είναι σημαντικές. Προσθέστε σε αυτό και την αδυναμία της RB19 στις συνθήκες αυτές και δεν θα ήταν περίεργο εάν βλέπαμε τις Red Bull να ξεκινούν από αρκετά πίσω το Grand Prix. Σε περίπτωση που ισχύσει αυτό το σενάριο η Ferrari θα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον αγώνα.

Advertisement

Φυσικά η αλήθεια θα φανεί στα χρονόμετρα. Ωστόσο δεν θα ήταν άσχημη επιλογή το ποντάρισμα σε μία εκ των δύο Ferrari για την pole. Και για όσους θα ήθελαν να ρισκάρουν λίγο παραπάνω υπάρχει και η επιλογή της υψηλής κατάταξης στα δοκιμαστικά των Haas και Williams.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari: Με επετειακό livery στο Βέγκας!
Cadillac: Μόνο με την Andretti στην F1
Ο Χόρνερ για όλους και για όλα

Advertisement