Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Cadillac: Μόνο με την Andretti στην F1

Ελλάδα 8:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Cadillac: Μόνο με την Andretti στην F1

FORMULA 1

Cadillac: Μόνο με την Andretti στην F1

FORMULA 1

Η General Motors ξεκαθάρισε, εν μέσω έντονης περί του αντιθέτου φημολογίας, ότι η Cadillac θα συμμετάσχει στην F1 μόνο με την Andretti.

Advertisement
Advertisement

Ενόσω μαίνεται ο παρασκηνιακός πόλεμος ομάδων και FIA σχετικά με την είσοδο ή μη της Andretti στο πρωτάθλημα, η αμερικανική ομάδα έλαβε δημόσια την στήριξη της GM.

Υπενθυμίζουμε ότι η Andretti είχε ανακοινώσει στις αρχές του χρόνου την σύμπραξη της για την F1 με την Cadillac, εταιρία που ανήκει στην GM. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό υπήρξαν φήμες που ήθελαν τις ομάδες της F1 να συστήνουν στην Cadillac να προμηθεύσει κάποια εξ αυτών αντί της Andretti.

Advertisement
Advertisement

Πλην της McLaren όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι σφόδρα αντίθετες προς μία νέα συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Από την άλλη η Cadillac δεν θα κατασκεύαζε η ίδια τις PU. Θα έπρεπε να της προμηθευτεί από κάποια εκ των τεσσάρων κατασκευαστριών εταιριών, Ferrari, Honda, Mercedes ή Renault.

Δεσμευμένη με Andretti

Ίσως η πρόταση των ομάδων να φάνταζε δελεαστική για την General Motors. Εξάλλου με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να απολαύσει τα διαφημιστικά οφέλη της F1 αποφεύγοντας, ταυτόχρονα, την κόντρα με τις υπόλοιπες ομάδες.

Advertisement

Μία υποψήφια ομάδα για την Cadillac θα ήταν η Williams. Ο επικεφαλής της βρετανικής ομάδας, James Vowles, έχει δείξει ότι θα τον ενδιέφερε μία τέτοια προοπτική με δηλώσεις του.

Ωστόσο ο πρόεδρος της GM, Μαρκ Ρέους, μιλώντας στο AP ξεκαθάρισε ότι η Cadillac είναι αφοσιωμένη στο project της με την Andretti. «Η Cadillac είναι δεσμευμένη με την Andretti για συμμετοχή στην F1» δήλωσε ο Ρέους. «Η σύμπραξη αυτή φέρνει κοντά δύο οντότητες οι οποίες έχουν τεράστια ιστορία στους αγώνες, με πολλές επιτυχίες» συμπλήρωσε.

Advertisement

Σύμφωνα με το AP υψηλόβαθμα στελέχη της GM θα παρευρεθούν στον επερχόμενο αγώνα του Βέγκας. Στόχος τους είναι να ασκήσουν παρασκηνιακές πιέσεις υπέρ της συμμετοχής Andretti-Cadillac από το 2025.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βολφ: Το χειρότερο τριήμερο της καριέρας μου!
Μπινότο: Στο στόχαστρο της Audi
Haas: Απορρίφθηκε το αίτημα επανεξέτασης