Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Formula1 2023: Οι πιο ζημιάρηδες οδηγοί (+video)

Ελλάδα 19:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula1 2023: Οι πιο ζημιάρηδες οδηγοί (+video)

FORMULA 1

Formula1 2023: Οι πιο ζημιάρηδες οδηγοί (+video)

FORMULA 1

Η F1 είναι συνυφασμένη με την οδήγηση στο όριο και τα θεαματικά προσπεράσματα. Ωστόσο υπάρχει και η πτυχή των εντυπωσιακών ατυχημάτων. Ποιοι ήταν οι… πρωταθλητές του 2023;

Advertisement
Advertisement

Στην λίστα που ακολουθεί θα σας παρουσιάσουμε τους 5 οδηγούς οι οποίοι κόστισαν περισσότερο στις ομάδες τους φέτος.

Ίσως υποψιάζεστε για το ποιοι είναι ορισμένοι από αυτούς. Στην πρώτη πεντάδα, όμως, θα βρείτε και οδηγούς στους οποίους δεν θα πήγαινε το μυαλό σας. Τουλάχιστον με μία πρώτη προσπάθεια. Μία μίξη ατυχών συγκυριών και λαθών έφερε δύο κορυφαίους οδηγούς μέσα στην πρώτη πεντάδα αυτής της διόλου ζηλευτής κατάταξης.

Advertisement
Advertisement

Ευτυχώς δεν υπάρχει πρόβλεψη στα συμβόλαια των οδηγών για αποζημίωση προς την ομάδα. Σε μία τέτοια περίπτωση η τσέπη τους θα… δεινοπαθούσε. Χωρίς άλλη χρονοτριβή, λοιπόν, ας δούμε τους πέντε οδηγούς μας με αντίστροφη σειρά.

5. Λανς Στρολ: 2,59 εκατομμύρια

Καμία έκπληξη εδώ. Ο Λανς είναι γνωστός για τα αρκετά ατυχήματα που έχει προκαλέσει. Τόσο μόνος του όσο και με άλλους οδηγούς. Δεν θα λέγαμε ότι ο Καναδός οδηγεί βρόμικα αλλά απρόσεκτα.

Advertisement

Φυσικά, βοηθάει όταν εκείνος που πρέπει να πληρώσει τον λογαριασμό είναι μπαμπάς σου. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως ο Στρολ δεν θα είχε καν την ευκαιρία να βρεθεί σε οποιαδήποτε λίστα σχετική με την F1.

4. Εστεμπάν Οκόν: 2,74 εκατομμύρια €

Ο Γάλλος είχε αρκετά συμβάντα κατά τη διάρκεια της σεζόν τα οποία έκαναν τους μηχανικούς της ομάδα να… τραβούν τα μαλλιά τους. Κάποια από αυτά, μάλιστα, ήταν με τον teammate του, Πιερ Γκασλί. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα θέλουν να αλλάξουν στην Alpine για το 2024.

Advertisement

Η πολύ υψηλή θέση του Εστεμπάν στη λίστα, όμως, οφείλεται και σε ατυχία. Ο Οκόν είχε χτυπήσει το κάλυμμα υπονόμου που είχε καταστρέψει το μονοθέσιο του Σάινθ στο Λας Βέγκας. Ακόμη και χωρίς αυτό, βέβαια, δεν θα λέγαμε ότι ήταν λίγες οι ζημιές του Γάλλου φέτος!

3. Σέρχιο Πέρεζ: 2,95 εκατομμύρια

Η πρώτη έκπληξη στην λίστα μας. Εάν όμως αναλογιστούμε την σεζόν που είχε ο Τσέκο δεν θα έπρεπε να μας παραξενεύει η τρίτη του θέση. Ο Μεξικανός ενεπλάκη σε αρκετά ατυχήματα (Μεξικό, Κατάρ) ενώ βγήκε αρκετές φορές και μόνος του όπως στις κατατακτήριες του Μονακό.

Advertisement

Σίγουρα η Red Bull αισθάνεται ασφάλεια που δεν έχει εσωτερικό ανταγωνισμό μεταξύ των οδηγών τους. Δεν ξέρουμε, όμως, εάν ο Κρίστιαν Χόρνερ, είναι ικανοποιημένος με το τίμημα που έπρεπε να πληρώσει φέτος για την πολυτέλεια αυτή.

2. Κάρλος Σάινθ: 3,34 εκατομμύρια

Θα λέγαμε ότι ο Κάρλος αδικείται από την δεύτερη θέση. Βλέπετε, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που του αναλογεί οφειλόταν στο ατυχές περιστατικό με το κάλυμμα υπονόμου στο Βέγκας. Το μονοθέσιο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, όμως ο Ισπανός δεν έφερε ευθύνη για το γεγονός.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν και αλάνθαστος φέτος. Οι περισσότερες ζημιές -εξαιρώντας το ποσό του Βέγκας- προήλθαν από εξόδους του σε οριακές καταστάσεις. Ο teammate του ήταν στην μέση της σχετικής κατάταξης.

1. Λόγκαν Σάρτζεντ: 3,97 εκατομμύρια

Για 30.000 ευρώ ο Λόγκαν θα άγγιζε το… μαγικό νούμερο των τεσσάρων εκατομμυρίων. Μπορεί η Williams να μην πληρώνει πολλά στον Αμερικανό για τις υπηρεσίες του. Σίγουρα, όμως, έπρεπε να πληρώσει ακριβά τις ζημιές στα μονοθέσια της!

Τελικά ο Σάρτζεντ ανανέωσε με την ομάδα για το 2024. Ευτυχώς για εκείνον, του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία για να αποδείξει ότι μαθαίνει από τα λάθη του. Θα τα καταφέρει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Απαγόρευση αεροδυναμικών δοκιμών για το 2026
F1: Τα πιο κυρίαρχα μονοθέσια της υβριδικής εποχής
Βασέρ: Προειδοποιεί για τη νέα συμφωνία ομόνοιας