FORMULA 1

FIA: Θα δώσει έγκριση μόνο στην Andretti

Ελλάδα 16:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

FIA: Θα δώσει έγκριση μόνο στην Andretti

FORMULA 1

FIA: Θα δώσει έγκριση μόνο στην Andretti

FORMULA 1

Σύμφωνα με πληροφορίες του Motorsport-Total.com ο φάκελος της Andretti είναι ο μόνος που έχει περάσει στο τελικό στάδιο αξιολόγησης από την FIA για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της F1.

Advertisement
Advertisement

Η πρόθεση των ανθρώπων της ομοσπονδίας για αύξηση των ομάδων στο grid της F1 είχε εκφραστεί δημόσια πολλές φορές από τον πρόεδρο της, Μοχάμεντ μπεν Σουλαγιέμ.

Το άνοιγμα αυτό της FIA προς νέες συμμετοχές είχε προσελκύσει το ενδιαφέρων αρκετών οργανισμών και επενδυτών. Μέχρι στιγμής ήταν γνωστό ότι τέσσερις εταιρίες ή κοινοπραξίες είχαν υποβάλλει στην FIA φακέλους για μελλοντική συμμετοχή στην F1. Ήταν οι Hitech και Rodin Carlin από την F2, η LKYSUNZ  και η Andretti Global.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία εξ αυτών είχε κερδίσει δημοσιότητα για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος ήταν, φυσικά, το μεγάλο όνομα των Andretti στον μηχανοκίνητο αθλητισμό των ΗΠΑ και όχι μόνο. Ο δεύτερος ήταν η σύμπραξη με την Cadillac στις αρχές του έτους ώστε να πείσει, κυρίως, τις υπόλοιπες ομάδες του grid να δεχτούν μία νέα ομάδα στο πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα δεν είναι η FIA

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες του γερμανικού site, η FIA έχει εγκρίνει μόνο τον φάκελο της Andretti για το τελικό στάδιο αξιολόγησης. Οι υπόλοιπες υποψήφιες ομάδες ενημερώθηκαν ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την ομοσπονδία.

Advertisement

Ωστόσο μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν πολύ λογική εάν αναλογιστούμε την θετική στάση που έχει επιδείξει η FIA εδώ και μήνες προς την Andretti. Βέβαια το πρόβλημα του Μάικλ Αντρέτι δεν είναι η FIA αλλά η ίδια η F1. Μέχρι στιγμής μόνο οι Alpine και McLaren έχουν εκφραστεί θετικά για το εγχείρημα του Αμερικανού.

Advertisement

Οι υπόλοιπες ομάδες είναι σφόδρα αντίθετες προς μία τέτοια προοπτική. Επιπλέον και η ιδιοκτήτρια του σπορ, Liberty Media μοιάζει να συντάσσεται με την πλειοψηφία των ομάδων. Εξάλλου και ο CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι ξεκαθάρισε πρόσφατα ότι δεν υπάρχει χώρος για 11η ομάδα στο grid. Μένει να φανεί το εάν η Andretti θα καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πιάστρι: Στην McLaren μέχρι και το 2026 (+video)
F1 GP Ιαπωνίας: Ο Φερστάπεν επιστρέφει και ο Γκασλί στον τοίχο! (+video)
F1: Η ασυνέπεια στην επιβολή ποινών