Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Φερστάπεν: Πήρε… νύχτα το δίπλωμα του;

Ελλάδα 10:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φερστάπεν: Πήρε… νύχτα το δίπλωμα του;

FORMULA 1

Φερστάπεν: Πήρε… νύχτα το δίπλωμα του;

FORMULA 1

Ο Μαξ ήταν μόλις 17 ετών όταν έτρεξε για πρώτη φορά σε αγώνα F1. Στην ηλικία εκείνη δεν είχε πάρει καν το δίπλωμα οδήγησής του. Κάτι που αποδείχθηκε πιο δύσκολο από ότι φαντάζεστε!

Advertisement
Advertisement

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής μοιράστηκε με το κοινό την ιστορία για τις εξετάσεις του διπλώματός του οι οποίες έγιναν λίγους μήνες μετά από το πρώτο του GP.

Παρά την τεράστια εμπειρία και ικανότητά του στην οδήγηση των ταχύτερων αγωνιστικών του πλανήτη ο Μαξ δεν τα είχε πάει και τόσο καλά σε αυτές. «Ο εξεταστής μου είπε να στρίψω δεξιά και εγώ έστριψα αριστερά» αποκάλυψε στους Times ο Ολλανδός. «Λίγο μετά δεν έδωσα προτεραιότητα σε κάποιους πεζούς» συνέχισε ο Φερστάπεν.

Advertisement
Advertisement

«Ο εξεταστής δεν χάρηκε πολύ με την επιλογή μου αυτή. Του είπα ότι εφόσον δεν είχαν φτάσει ακόμη στη διάβαση δεν ήμουν υποχρεωμένος να σταματήσω!» είπε ο οδηγός της Red Bull. «Νομίζω ότι εν τέλει ο εξεταστής ήταν επιεικής μαζί μου. Θα ήταν πολύ ντροπιαστικό εάν είχα κοπεί» συμπλήρωσε.

Εάν αναρωτιέστε, πάντως, πώς γίνεται κάποιος να τρέχει σε GP χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης, η απάντηση είναι απλή. Το 2015 -την χρονιά που ο Φερστάπεν έκανε το ντεμπούτο του δηλαδή- η FIA δεν είχε θέσει ακόμη τους περιορισμούς που ισχύουν σήμερα για την συμμετοχή ενός οδηγού.

Advertisement

Πλέον ένας οδηγός πρέπει να έχει εκτός από την Super Licence της FIA και το δίπλωμα οδήγησής του για να συμμετάσχει σε αγώνα F1. Επιπλέον πρέπει να έχει συμπληρώσει και το 18ο έτος του. Αυτό σημαίνει ότι η ηλικία των 17 ετών και 166 ημερών στην οποίαν ο Φερστάπεν έκανε το ντεμπούτο του θα παραμείνει, μάλλον, για πάντα ρεκόρ. Ελπίζουμε μόνο ο Μαξ να δίνει πιο εύκολα προτεραιότητα στους πεζούς σήμερα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φερστάπεν: Πόσα πήρε φέτος;
Σέκτερ: Ο Φερστάπεν θα ήταν ο καλύτερος και στην εποχή μου!
Καλύτερος του Σένα ο Φερστάπεν!

Advertisement