Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 Sprint Αζερμπαϊτζάν: Απίθανες εικόνες και νίκη για Πέρεζ και Red Bull!

Ελλάδα 13:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 Sprint Αζερμπαϊτζάν: Απίθανες εικόνες και νίκη για Πέρεζ και Red Bull!

FORMULA 1

F1 Sprint Αζερμπαϊτζάν: Απίθανες εικόνες και νίκη για Πέρεζ και Red Bull!

FORMULA 1

Το Sprint στο Αζερμπαϊτζάν, ξεκίνησε με καλές προοπτικές προκειμένου να προσφέρει έξτρα δράση στους φίλους της F1 και αφού «φλέρταρε» με το να γίνει παρωδία, τελικά εξελίχθηκε σε κανονικό αγώνα με νικητή τον Πέρεζ.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες εικόνες του Sprint με το πίσω δεξί ελαστικό να έχει φύγει από τη ζάντα του μονοθεσίου του Τσουνόντα και να κινείται μέσα στην πίστα, ήταν μάλλον απογοητευτικές.

Απογοητευμένος ήταν και ο Φερστάπεν στην αρχή του αγώνα, που είδε τον Ράσελ με περίσσευμα θράσους να μένει δίπλα του και τελικά, μετά από μερικά «τζαρτζαρίσματα» να τον περνάει. Κι ενώ ήμασταν έτοιμοι για συναρπαστική συνέχεια, οι δυσλειτουργίες των διοργανωτών στον πολύ κλειστό «στίβο» στους δρόμους του Μπακού, έφεραν διακοπή και παράπονα.

Advertisement
Advertisement

Κάπως έτσι φτάσαμε στον έβδομο γύρο, όπου η επανεκκίνηση του αγώνα ήταν γεγονός και άμεσα ο Φερστάπεν αποκατέστησε την τάξη, περνώντας πολύ πειστικά τον Ράσελ- μάλλον πληρώνοντάς τον με το ίδιο νόμισμα. Ο Πέρεζ στη δεύτερη θέση πίεζε τον Λεκλέρ περιμένοντας την ενεργοποίηση του DRS, όπου και κατάφερε να περάσει για την πρώτη θέση του αγώνα.

Από εκεί και μετά, ο αγώνας ήταν μονόλογος ανωτερότητας από το μονοθέσιο της Red Bull και σταθερότητας από τον Πέρεζ, που ήλεγχε αποτελεσματικά την απόστασή του από τον Λεκλέρ με τη Ferrari, αφήνοντάς τον -θεωρητικά- «βορά» στα δόντια του Πρωταθλητή με το δεύτερο μονοθέσιο της Red Bull. Παρ’ όλα αυτά, δίνοντας την εντύπωση πως οι πρωτοπόροι –και όχι μόνο- έκαναν διαχείριση του αποτελέσματος, στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι.

Advertisement

Οι Ράσελ, Σάϊνθ, Αλόνσο, Χάμιλτον και Στρόλ, κρατώντας τις θέσεις τους παρακολουθούσαν «διακριτικά» την εξέλιξη του αγώνα, με τις ανακατατάξεις να γίνονται στις πιο πίσω θέσεις που ήταν άνευ ουσίας και βαθμολογικού ενδιαφέροντος (αφού το Sprint βαθμολογούνται μόνο οι 8 πρώτοι). Κάπως έτσι λοιπόν πέρασε στην ιστορία το πρώτο του είδους των 17 γύρων, με νικητή το Μεξικανό της Red Bull.

Advertisement

Τα βλέμματα και η προσοχή στρέφονται πλέον στο «κυρίως πιάτο» που είναι φυσικά ο αγώνας της Κυριακής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Formula 1… έσπασε τα κοντέρ της τηλεθέασης
Alonso: Η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη
Τα πιο σημαντικά ρετρό παιχνίδια με Formula 1