Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Νέος υπεύθυνος στρατηγικής F1 ο Ravin Jain

Ελλάδα 3:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Νέος υπεύθυνος στρατηγικής F1 ο Ravin Jain

FORMULA 1

Ferrari: Νέος υπεύθυνος στρατηγικής F1 ο Ravin Jain

FORMULA 1

Ο Fred Vasseur προχώρησε στην πρώτη κίνηση αναδιάρθρωσης του προσωπικού της Ferrari. Συγκεκριμένα, ο Ravin Jain θα είναι από φέτος ο νέος υπεύθυνος στρατηγικής της Scuderia.

Advertisement
Advertisement

Ο Ινδός εργάζεται στην ιταλική ομάδα από το 2016, ενώ κατά το παρελθόν είχε συνεργαστεί με τις Caterham και Williams. Θα αντικαταστήσει στο pitwall τον επί χρόνια υπεύθυνο στρατηγικής της Ferrari, Inaki Rueda.

Πέρσι, ο Jain ήταν ο επικεφαλής της ομάδας στρατηγικής που βρισκόταν στην βάση της Ferrari, στο Maranello. Πλέον, ο Ινδός θα έχει την εποπτεία όλου του τομέα στρατηγικής ενώ θα λαμβάνει και τις κρίσιμες αποφάσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων. Έχει σπουδάσει φυσική στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και διαθέτει master στην Θεωρητική φυσική.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη ο Inaki Rueda θα αναλάβει ρόλο στο εργοστάσιο της Scuderia. Η ομάδα στρατηγικής των Ιταλών είχε δεχθεί έντονη κριτική τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερα πέρσι στα GP Μονακό, Μεγάλης Βρετανίας και Βραζιλίας.

Ο Vasseur είχε δηλώσει κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ότι θα εξέταζε ενδελεχώς κάθε πτυχή του τρόπου λειτουργίας της Ferrari. Το συμπέρασμα του επικεφαλής της ομάδας -σύμφωνα με τον ίδιο- ήταν ότι δεν έφταιγε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά ο τρόπος λήψεως αποφάσεων εντός της Ferrari. Εμπιστεύεται στον Jain έναν κρίσιμο ρόλο στον οποίον η Scuderia χρειάζεται επειγόντως βελτίωση.

Advertisement

Επιπλέον, ο Vasseur προχώρησε και στον σαφή διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων του ιδίου και του Laurent Mekies. Από το GP του Μπαχρέιν ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari θα είναι υπεύθυνος για την λειτουργία της ομάδας κατά την διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων. Ο Vasseur θα αναλάβει τους οδηγούς, τις συναντήσεις με χορηγούς και την εκπροσώπηση της ομάδας στον τύπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo: Δεν είναι σίγουρη η αποχώρησή της από την F1
Honda: Ομάδες την έχουν ήδη προσεγγίσει για το 2026
Ferrari: Οι υπόλοιπες ομάδες ερωτούν την FIA για τη νομιμότητα του νέου S-duct

Advertisement