Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Κίτρινες οι F1-75 στην Monza;

Ελλάδα 22:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Κίτρινες οι F1-75 στην Monza;

FORMULA 1

Ferrari: Κίτρινες οι F1-75 στην Monza;

FORMULA 1

Η Ferrari γιορτάζει στην Monza τα 75 χρόνια συμμετοχής της στους αγώνες. Και φαίνεται ότι το κίτρινο της Modena θα έχει κεντρικό ρόλο στο επετειακό για την Ferrari ιταλικό Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

Η Scuderia δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες των Charles Leclerc και Carlos Sainz με ρουχισμό της ομάδας στην απόχρωση Giallo Modena. Είναι το κίτρινο που έχει η ασπίδα της Ferrari επάνω στην οποία είναι τοποθετημένο το Cavallino Rampante. Η Ferrari άφησε να εννοηθεί ότι το κίτρινο χρώμα δεν θα περιοριστεί μόνο στα ρούχα του προσωπικού της ομάδας.

Άλλωστε, στο παρελθόν, για πολλά χρόνια οι μηχανικοί της Ferrari φορούσαν κίτρινες στολές στα pits. Όμως, οι φορές στις οποίες η Scuderia έχει αφήσει το Rosso Corsa από το 1950 είναι ελάχιστες. Το πιθανότερο είναι ότι οι F1-75 θα έχουν αρκετές κίτρινες λεπτομέρειες στον χρωματισμό τους. Θα πρέπει, ωστόσο, να περιμένουμε την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου για να δούμε τι έχουν σκεφτεί οι άνθρωποι της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Τελευταία φορά που άλλαξε ο χρωματισμός των Ferrari ήταν το 2020 στο GP της Τοσκάνης. Τότε η Scuderia γιόρταζε την 1000η συμμετοχή της σε Grand Prix. Εντελώς κίτρινη εργοστασιακή Ferrari σε αγώνα F1 έχει τρέξει μόλις μία φορά. Συγκεκριμένα επρόκειτο για μία 156 “Sharknose” ειδικά προετοιμασμένη για τον Olivier Gendebien στο βελγικό GP του 1961. Ήταν το “ευχαριστώ” της Scuderia στον Βέλγο για την νίκη του στο Le Mans εκείνη τη χρονιά.

Οι άνθρωποι της Ferrari ελπίζουν σε μία πειστική εντός έδρας εμφάνιση. Ωστόσο, προβλήματα παρουσιάστηκαν ήδη κατά τη μεταφορά της ομάδας από την Ολλανδία στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, το φορτηγό που μετέφερε τις PU έπιασε φωτιά λόγω υπερθέρμανσης των φρένων. Η ζημιά, χάρη στην επέμβαση της πυροσβεστικής, δεν ήταν μεγάλη. Κακό μάτι;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Ολλανδίας: Μία μεγάλη επίδοση (+video)
F1 GP Ολλανδίας: Περί προσαρμοστικότητας
Hamilton: Το ξέσπασμά του μετά το Safety Car (+video)