Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Formula 1: Σεζόν με 30 αγώνες;

Ελλάδα 2:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Formula 1: Σεζόν με 30 αγώνες;

FORMULA 1

Formula 1: Σεζόν με 30 αγώνες;

FORMULA 1

Ενδιαφέρουσες ήταν οι δηλώσεις του CEO της Formula 1, Stefano Domenicali. Ο Ιταλός υπονόησε την προσθήκη νέων αγώνων στο κοντινό μέλλον. Ποιοι προορισμοί είναι οι πιθανότεροι;

Advertisement
Advertisement

Η Formula 1 μπορεί να διανύει την μεγαλύτερη σε διάρκεια σεζόν της ιστορίας της φέτος. Οι 23 αγώνες -υπό την αίρεση της πίστας που θα αντικαταστήσει το Sochi– φάνταζαν πριν από λίγα χρόνια ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όμως, φαίνεται πώς για τους ιθύνοντες του σπορ το νούμερο αυτό θα αυξηθεί και μάλιστα σύντομα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση “δείχνουν” άλλωστε και οι πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της F1, Stefano Domenicali στο βρετανικό δίκτυο Sky Sports F1. “Θα έλεγα πώς υπάρχει η δυνατότητα να πάμε στους 24 αγώνες. Ίσως και στους 30, αν λάβουμε υπόψη το ενδιαφέρον που υπάρχει. Εξαρτάται από εμάς να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία, τις ιστορικές αξίες που θα θέλουμε να διατηρήσουμε στο καλεντάρι”.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari συνέχισε αναφερόμενος στις περιοχές όπου αναμένεται να διεξαχθούν νέοι αγώνες στο μέλλον: “Σίγουρα στην Αμερική και στην Κίνα. Υπάρχει η δυνατότητα να πάμε και στην Αφρική. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον εκεί και είναι ένα μέρος του κόσμου που λείπει από την γεωγραφία του πρωταθλήματος”.

Ωστόσο, η διαφαινόμενη επέκταση ίσως αναγκάσει την F1 να “θυσιάσει” κάποιους παραδοσιακούς της αγώνες: “Υπάρχουν διοργανωτές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν σύντομα. Κατά πάσα πιθανότητα κάποια από τα Grand Prix του τρέχοντος πρωταθλήματος δεν θα διατηρηθούν στο μέλλον“. Ερωτώμενος για συγκεκριμένες πόλεις που έχουν ήδη καταθέσει προσφορές, ο Ιταλός απέφυγε να γίνει συγκεκριμένος. “Δεν είναι μόνο το Λας Βέγκας που έχει καταθέσει προσφορά. Υπάρχουν πολλές πόλεις που έχουν ενδιαφερθεί”.

Advertisement

Πάντως, ένας τρίτος αγώνας στην Αμερική, θα ήταν μέσα στο πνεύμα του ανοίγματος που προσπαθεί να κάνει η Liberty Media στην αγορά των ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη πόλη της Νεβάδα, έχει φιλοξενήσει αγώνες στις αρχές της δεκαετία του 80. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για μία πίστα πόλης η οποία θα διέρχεται από τα πιο γνωστά σημεία της Las Vegas Strip.  Τέλος, πιθανότερος προορισμός για μια επιστροφή της F1 στην Αφρική φαντάζει το Kyalami. Το νοτιοαφρικανικό σιρκουί έχει επίσης φιλοξενήσει αγώνες στα 80s και 90s.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Μπαχρέιν: Η προετοιμασία ανταμείβει
F1 memes: Τα καλύτερα από το Μπαχρέιν
Formula 1 – Liberty: O Αμερικάνικος τρόπος

Advertisement