Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βραζιλίας: Ο Russell παίρνει το Sprint της Βραζιλίας!

Ελλάδα 12:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Βραζιλίας: Ο Russell παίρνει το Sprint της Βραζιλίας!

FORMULA 1

F1 GP Βραζιλίας: Ο Russell παίρνει το Sprint της Βραζιλίας!

FORMULA 1

Ο George Russell κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα Sprint στο Interlagos έπειτα από μεγάλη μάχη με τον Verstappen. Η Mercedes έκανε το 1-3 με τον Sainz να τερματίζει δεύτερος.

Advertisement
Advertisement

Ήταν μία μεγάλη εμφάνιση για τα ασημένια βέλη. Ο ρυθμός τους με την soft γόμα ήταν καταιγιστικός ενώ σίγουρα βοηθήθηκαν και από την επιλογή των medium της Red Bull για τον Verstappen. Ο Russell έδωσε μεγάλη μάχη με τον Ολλανδό από την οποίαν βγήκε νικητής.

Εξαιρετική εμφάνιση, όμως, έκανε και ο Hamilton. Ο Lewis κατόρθωσε να ανέβει από την όγδοη στην τρίτη θέση με πολλά ωραία προσπεράσματα. Θα ξεκινήσει, μάλιστα, από την δεύτερη θέση αύριο καθώς ο Sainz έχει ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα.

Εκκίνηση

Advertisement
Advertisement

Τα αυτοκίνητα παρατάχθηκαν στο grid φορώντας την soft γόμα στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Μόνο οι Verstappen και Latifi επέλεξαν τα medium. Ο Magnussen παρέμεινε στην πρωτοπορία μετά την εκκίνηση ενώ ο Verstappen έπρεπε να δώσει μάχη για να κρατήσει τους Russell και Norris πίσω του.

Οι πρώτοι δύο γύροι ήταν δύσκολοι για τον Verstappen καθώς τα soft έδιναν στον Russell καλύτερες εξόδους από τις στροφές. Όμως, ο Max άντεξε και στον τρίτο γύρο προσπέρασε τον Magnussen για την πρώτη θέση. Ένα γύρο μετά το ίδιο θα έκανε και ο Russell.

Advertisement

Οι δύο Alpine είχαν επαφή μετά την εκκίνηση στην στροφή 4. Το αποτέλεσμα ήταν ο Alonso να χάσει μέρος της εμπρός του πτέρυγας και φρόντισε να μοιραστεί τις σκέψεις του για τον teammate του στο team radio.

Advertisement

Όσο περνούσαν οι γύροι τα ταχύτερα μονοθέσια που είχαν ξεκινήσει από τις πιο πίσω θέσεις του grid ανέβαιναν στην κατάταξη. Μετά τον έβδομο γύρο η σειρά ήταν Verstappen, Russell, Sainz, Hamilton, Magnussen, Perez, Norris και Leclerc.

Russell εναντίον Verstappen

Η μάχη ανάμεσα στους Verstappen και Russell ήταν συγκλονιστική. Στους γύρους 12 και 13 ο Βρετανός της Mercedes επιχείρησε το προσπέρασμα τόσο στην πρώτη όσο και στην τέταρτη στροφή. Όμως, ο Verstappen αμύνθηκε πολύ έξυπνα.

Advertisement

Στον 15ο γύρο, όμως, ο Ολλανδός δεν θα είχε απάντηση στην πολύ έξυπνη κίνηση του Russell. Ο George απλώς κρατήθηκε κοντά στην Red Bull μετά την πρώτη στροφή και έτσι είχε το απαραίτητο momentum για το προσπέρασμα στην Reta Oposta.

Αμέσως ο Russell άρχισε να ανοίγει διαφορά, την στιγμή που και ο Hamilton πίεζε τον Sainz για την τρίτη θέση. Ο ρυθμός των Mercedes με τα soft ήταν εξαιρετικός. Αντιθέτως, ο Verstappen δεν μπορούσε να ακολουθήσει με τα medium.

Στον 19ο γύρο ο Verstappen θα έχανε και την δεύτερη θέση από τον Sainz. Ο Max θα έχανε μαζί και κομμάτι της εμπρός πτέρυγας του. Αυτό τον κατέστησε ευάλωτο στον Hamilton ο οποίος στον 20ο γύρο τον προσπέρασε για την 3η θέση.

Η σειρά στην κορυφή δεν άλλαξε μέχρι τον τερματισμό. Ο Russell κέρδισε το πρώτο Sprint της καριέρας του με τους Sainz και Hamilton πίσω του. Τέταρτος τερμάτισε ο Verstappen με τους Perez, Leclerc, Norris και Magnussen να ακολουθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Marko (Red Bull): Πώς διέρρευσαν από τη FIA οι πληροφορίες για το όριο μπάτζετ;
F1 GP Βραζιλίας: Προεπισκόπηση
F1 GP Βραζιλίας: Ο Ocon ταχύτερος πριν το Sprint