Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Formula 1… έσπασε τα κοντέρ της τηλεθέασης

Ελλάδα 9:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Formula 1… έσπασε τα κοντέρ της τηλεθέασης

FORMULA 1

Η Formula 1… έσπασε τα κοντέρ της τηλεθέασης

FORMULA 1

Η μετάδοση από τον ANT1 του αγώνα στο Albert Park προσέλκυσε τη συντριπτική πλειοψηφία των τηλεθεατών το πρωί της Κυριακής. Ιδιαιτέρως στην κατηγορία του δυναμικού κοινού.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, οι μετρήσεις έδειξαν κατά μέσο όρο ποσοστό τηλεθέασης 23,8% για την μαραθώνια μετάδοση του ANT1 στις ηλικίες 15-44 ετών. Η διαφορά από την δεύτερη στην λίστα εκπομπή πλησίασε τις 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Όπως είναι λογικό οι υψηλότερες τιμές επιτεύχθηκαν κατά το πρώτο ημίωρο του αγώνα. Το 24,7% των ανοικτών δεκτών εκείνη την ώρα πρόβαλαν τα αρχικά στάδια του αγώνα. Σε αυτά περιλαμβάνονταν η πρώτη εκκίνηση, η μάχη των Mercedes με τον Verstappen, το ατύχημα του Albon και η πρώτη επανεκκίνηση που αυτό προκάλεσε.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, το ενδιαφέρον των τηλεθεατών κρατήθηκε ζωντανό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σε κανένα σημείο της μετάδοσης το μερίδιο στο δυναμικό κοινό δεν έπεσε κάτω από το 22%. Βλέπετε, οι μονομαχίες για τις πιο πίσω θέσεις ήταν πολλές κυρίως χάρη στους Perez και Sainz.

Tο μερίδιο της τηλεοπτικής μετάδοσης του ANT1 άρχισε και πάλι να μεγαλώνει μετά την κόκκινη σημαία, τέσσερις γύρους πριν το τέλος. Η διακοπή αναζωπύρωσε την αγωνία του κοινού καθώς μία πιθανή τριπλή μάχη των Verstappen, Hamilton και Alonso στην επανεκκίνηση ήταν μεγάλο δέλεαρ.

Η μάχη μπορεί να μην ήρθε τελικά αλλά το κοινό παρέμεινε κολλημένο στους δέκτες του μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Το ποσοστό τηλεθέασης κατά το τελευταίο ημίωρο άγγιξε το 23,6%. Σχεδόν όσο ήταν και κατά την εκκίνηση του αγώνα.

Advertisement

Τα παραπάνω νούμερα αποδεικνύουν ότι το ελληνικό κοινό του βασιλιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού επέστρεψε για τα καλά στις τηλεοπτικές μεταδόσεις του. Ιδίως εάν αναλογιστούμε την μεγάλη άνοδο στα νούμερα τηλεθέασης σε σχέση με τις μεταδόσεις της ΕΡΤ.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alonso: Ίσως ο Hamilton γέρασε!
F1 GP Αυστραλίας: Όταν το θεαματικό καταντάει κωμικό (+video)
F1 GP Αυστραλίας: Οι… αμφισβητούμενες φάσεις