Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 2022: 5+1 λόγοι για να μην χάσεις κανένα αγώνα!

Ελλάδα 13:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 2022: 5+1 λόγοι για να μην χάσεις κανένα αγώνα!

FORMULA 1

F1 2022: 5+1 λόγοι για να μην χάσεις κανένα αγώνα!

FORMULA 1

Μοιάζει σαν χθες η στιγμή, που η σεζόν του 2021 για την F1 ολοκληρώθηκε με ένα προσπέρασμα στον τελευταίο γύρο του Grand Prix στο Abu Dhabi. Όμως είμαστε ήδη στο νέο έτος και περιμένουμε με ανυπομονησία την στιγμή που θα γίνει η εκκίνηση της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Λίγο πριν τις δοκιμές (τέλη Φλεβάρη στη Βαρκελώνη, αρχές Μάρτη στο Μπαχρέιν) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 , δείτε 5 λόγους για τους οποίους  περιμένουμε με αγωνία τα φετινά Grand Prix.

Τι θα γίνει το 2022; Θα δούμε “μάχες” ανάμεσα σε περισσότερο από δύο οδηγούς και ομάδες; Οι οδηγοί θα έχουν μεγαλύτερο ρόλο στους αγώνες; Οι παραπάνω ερωτήσεις θα βρουν απάντηση στους αγώνες μέχρι τότε όμως έχουμε να περιμένουμε πολλά και αυτοί είναι πέντε και ένας εμφανείς λόγοι.

1. Ολοκαίνουργια μονοθέσια

Αυτή η σεζόν ξεκινά μια νέα εποχή της Formula 1, με ολοκαίνουργια σχεδίαση των μονοθεσίων που είναι αποτέλεσμα νέων κανονισμών, που στοχεύουν στη βελτίωση του αγωνιστικού θεάματος.

Advertisement
Advertisement

Μια σειρά από χαρακτηριστικά, όπως η εστίαση στην αεροδυναμική και το ground effect (λόγω του νέου πατώματος), τα ελαστικά με τους νέους τροχούς 18 ιντσών, καθώς και η επανασχεδιασμένη μπροστινή αεροτομή, θα οδηγήσουν σε αγώνες με πολύ πιο έντονο ανταγωνισμό, περισσότερα προσπεράσματα αλλά και περισσότερη αντοχή (όσο αφορά τους κινητήρες).

Τα μονοθέσια θα είναι επίσης ασφαλέστερα, θα έχουν μεγαλύτερα ρεζερβουάρ με περισσότερα καύσιμα και θα φαίνονται δραματικά διαφορετικά από τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, έχει αυξηθεί το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος κατά 38 κιλά.

Advertisement

2. Ο Verstappen αμύνεται, ο Hamilton κυνηγά

Τι ωφελεί ένα νέο αυτοκίνητο χωρίς διαφορετικούς διεκδικητές πρωταθλήματος; Μετά την απίστευτη σεζόν του 2021, έχουμε να περιμένουμε «μάχες» μεταξύ των βασικών πρωταγωνιστών Max Verstappen και Sir Lewis Hamilton.

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι ο Βρετανός στοχεύει σε ένα ρεκόρ όγδοου πρωταθλήματος, ενώ ο Ολλανδός πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο του και να πάρει και έναν… δεύτερο. Έχει περάσει καιρός από τότε που είδαμε κάποιον άλλο εκτός από τον Hamilton να υπερασπίζεται έναν τίτλο (το 2014 όταν ήταν ο Sebastian Vettel), και φέτος θα δούμε επίσης τον Verstappen να χρησιμοποιεί το #1 στο αυτοκίνητό του για πρώτη φορά από τότε που το έκανε ο Vettel το 2014.

3. Περισσότεροι αγώνες

Η χρονιά του 2022, μετρά 23 αγώνες (η μεγαλύτερη στην F1 μέχρι σήμερα). Αγαπημένες πίστες όπως: Η Suzuka, το Μόντρεαλ, η Μελβούρνη και η Σιγκαπούρη θα επιστρέψουν ενώ έχουμε το ντεμπούτο του κάνει το Grand Prix του Μαϊάμι τον Μάιο. Η σεζόν έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου και να τελειώσει στις 20 Νοεμβρίου.

Advertisement

4. Ferrari και McLaren ανεβαίνουν

Η Ferrari και η McLaren ελπίζουν να παλέψουν για διάκριση αυτή τη σεζόν, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν δείξει το τεράστιο ανάστημά τους και τις προηγούμενες επιτυχίες τους το 2021, η McLaren έχει τερματίσει στην Ιταλία το μοναδικό ένα-δύο της σεζόν, ενώ η Ferrari κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα και σχεδόν 200 βαθμούς περισσότερους από ό,τι το 2020.

5. Ο Zhou κάνει το ντεμπούτο του

Ο Zhou Guanyu θα γράψει ιστορία ως ο πρώτος Κινέζος οδηγός που θα αγωνιστεί με πλήρες… ωράριο στη Formula 1 και ως ο μόνος πρωτάρης στον αγωνιστικό χώρο, θα παρακολουθούμε τη σεζόν του με προσοχή. Ο 22χρονος θα ενταχθεί στην Alfa Romeo μαζί με τον πρώην οδηγό της Mercedes, Valtteri Bottas. Το δίδυμο συνδυάζει την εμπειρία και τη νεανική τόλμη.

Zhou-Guanyu-austria21-a1000x600

Σας θυμίζουμε πως αυτό δεν είναι το ντεμπούτο του Zhou με τα μονοθέσια της F1 (έχει δοκιμάσει την Alpine και την Alfa Romeo) αλλά θα αποδειχθεί τι αξίζει στην πράξη για πρώτη φορά. Επίσης θα αντιμετωπίσει έναν εντός έδρας αγώνα, καθώς η διοργανώτρια εταιρία για το Κινεζικό Grand Prix υπέγραψε πρόσφατα μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για να μείνει στο ημερολόγιο.

6. Benvenuto a Miami

Ναι, το 2022 θα δούμε το πρώτο Grand Prix στο Miami – ένα πάρτι στην πόλη, που θα βγει στους δρόμους στις 6-8 Μαΐου. Οι οδηγοί θα αγωνιστούν στις 19 στροφές και τα 5,41 χιλιόμετρα του Miami International Autodrome κοντά στο Hard Rock Stadium. Αυτή η συναρπαστική νέα πίστα διαθέτει τρεις ευθείες και ζώνες DRS με εκτιμώμενη τελική ταχύτητα 320 χλμ/ώρα και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι μια συγκλονιστική δοκιμή για τους οδηγούς και τα νέα μονοθέσια της F1.

Αυτή η σεζόν μπορεί να γίνει εκρηκτική και ήδη περιμένουμε με κομμένη την ανάσα να δούμε τα σχέδια των αυτοκινήτων και  των ομάδων. Μείνετε συντονισμένοι, καθώς θα αποκαλυφθούν όλα πολύ σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1: Η τάξη του 2022
Ο Hamilton έγινε 37 – Πότε θα σπάσει την σιωπή του;
Δείτε πόσο πολύ άλλαξαν τα λάστιχα στην F1 με τα χρόνια (+video)