Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Όταν οι ομάδες έγιναν… έντεκα!

Ελλάδα 19:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: Όταν οι ομάδες έγιναν… έντεκα!

FORMULA 1

F1: Όταν οι ομάδες έγιναν… έντεκα!

FORMULA 1

Μπορεί να γίνεται… σκοτωμός για μία επιπλέον θέση ομάδας στα επόμενα πρωταθλήματα. Ωστόσο στο Σίλβερστοουν, μία νέα ομάδα πρόλαβε τους πάντες! Έστω και για λίγες ώρες.

Advertisement
Advertisement

Αναφερόμαστε φυσικά στην APX GP, την φανταστική ομάδα για την οποία θα οδηγούν οι Μπραντ Πιτ και Ντάμσον Ίντρις στην ταινία που ετοιμάζουν με τον Λιούις Χάμιλτον σχετικά με την F1!

Πριν την έναρξη του τριημέρου είχε ανακοινωθεί ότι θα υπήρχε συνεργείο της ταινίας στην πίστα. Αυτό, μάλιστα, θα κινηματογραφούσε και ένα ειδικά προσαρμοσμένο μονοθέσιο F2 στο βρετανικό σιρκουί στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στις περιόδους ελεύθερων δοκιμών. Επιπλέον η APX GP είχε και το δικό της γκαράζ στο paddock του Σϊλβερστοουν.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο οι παραγωγοί της ταινίας δεν αρκέστηκαν σε αυτό. Ο Πιτ παρευρέθηκε στο briefing των οδηγών και βγήκε φωτογραφία με τους Γκασλί, Λεκλέρ και Σάινθ. Ο Αμερικανός δήλωσε, μάλιστα, ενθουσιασμένος από την εμπειρία αυτή. Εξίσου χαρούμενοι, όμως, ήταν και οι οδηγοί με την παρουσία του κινηματογραφικού σταρ ανάμεσά τους.

Επιπλέον οι δημιουργοί εξασφάλισαν ειδική άδεια από την FIA και την F1 ώστε οι Πιτ και Ίντρις να σταθούν δίπλα στους υπόλοιπους 20 οδηγούς στην τελετή ανάκρουσης του βρετανικού εθνικού ύμνου πριν τον αγώνα.

Advertisement

Στο grid, μάλιστα, παρατάχτηκαν και τα δύο μονοθέσια της ομάδας, πίσω από την Alfa Romeo του Μπότας ο οποίος ξεκινούσε τελευταίος. Δύο επαγγελματίες οδηγοί αγώνων -τα ονόματά τους δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά- οδήγησαν τα μονοθέσια αυτά στα πρώτα δευτερόλεπτα του γύρου σχηματισμού.

Επικίνδυνες (ή και όχι) ομοιότητες

Για τον λόγο αυτό, οι πιο παρατηρητικοί τηλεθεατές θα πρόσεξαν ότι δεν υπήρξε το συνηθισμένο γενικό πλάνο και των 20 μονοθέσιων όταν άναψαν τα πράσινα φώτα στην ευθεία των pits! Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, φυσικά, τα δύο μονοθέσια αποχώρησαν από την πίστα και ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά.

Advertisement

Φυσικά υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα συμπεράσματα που μπορούμε να εξάγουμε από τις φωτογραφίες των δύο πρωταγωνιστών. Αρχικά είναι εμφανής η επιρροή Χάμιλτον, στα χρώματα και στους χορηγούς της ομάδας APX GP.

Επιπλέον, κρίνοντας από τις ηλικίες των δύο πρωταγωνιστών, ο χαρακτήρας του Πιτ μοιάζει ως ο πιο έμπειρος teammate του νεαρού -και ταλαντούχου σίγουρα- χαρακτήρα που θα ενσαρκώσει ο Ίντρις. Ένα σεναριακό χαρακτηριστικό το οποίο θυμίζει επικίνδυνα το… Driven του Σταλόνε στα τέλη των 90s.

Advertisement

Ίσως οι παραγωγοί δεν θα ήθελαν η ταινία τους να έχει περισσότερα κοινά στοιχεία με το δημιούργημα του Sly. Εκτός και εάν επιθυμούν φυσικά να φτιάξουν κάτι που θα περάσει μετά από λίγο καιρό στην σφαίρα του… cult!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Ράσελ σε ρόλο… Maverick!
Μπραντ Πιτ: Ξεκινάει γυρίσματα στο Σίλβερστοουν!
F1 GP Μ. Βρετανίας: Το σερί μεγαλώνει