Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: London calling!

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: London calling!

FORMULA 1

F1: London calling!

FORMULA 1

Μπορεί το Βρετανικό GP να διεξάγεται παραδοσιακά στο Silverstone. Όμως, η ιδέα ενός αγώνα στο Λονδίνο ίσως δελεάσει τους ιθύνοντες του σπορ.

Advertisement
Advertisement

Δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου κάνουν λόγο για μία νέα πρωτοβουλία ώστε από το 2026 να διεξάγεται GP στους δρόμους του ανατολικού Λονδίνου. Για την ώρα η επίσημη F1 δεν έχει σχολιάσει το θέμα.

Η 5,8 χιλιομέτρων πίστα θα συνίσταται από τους δρόμους που βρίσκονται στην ανατολική προκυμαία της βρετανικής πρωτεύουσας. Η χάραξη που έχει κυκλοφορήσει θυμίζει αρκετά εκείνην του Μόντρεαλ. Μεγάλες ευθείες οδηγούν σε σικέιν -συνολικά 22 στροφές- με την μέση ταχύτητα για τα μονοθέσια της F1 να υπολογίζεται στα 200 χλμ/ώρα.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο project προέκυψε ως μέρος της ανάπλασης που έχει προγραμματιστεί για την περιοχή αυτή του Λονδίνου. Υπάρχει προγραμματισμός για προσωρινές βοηθητικές εγκαταστάσεις όπως και για κερκίδες οι οποίες θα επιπλέουν! Υπολογίζεται ότι 95 χιλιάδες θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τον αγώνα.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της πρωτοβουλίας αυτής, σκοπός της δεν είναι να αντικαταστήσει το Silverstone. Η επιθυμία των Βρετανών είναι φιλοξενούν δύο αγώνες κάθε χρόνο.

Advertisement

Να σημειώσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια διεξαγωγής αγώνα στο Λονδίνο. Είναι μία αρκετά παλιά ιδέα την οποίαν προσπαθούσε να υλοποιήσει και ο Bernie Ecclestone. Επιθυμούσε, μάλιστα, η διαδρομή να περνάει από το παλάτι του Buckingham και την Trafalgar square. Λόγω της περιπλοκότητάς του, όμως, το εγχείρημα δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Φαίνεται ότι αυτή η προσπάθεια ίσως έχει καλύτερες προοπτικές. Άλλωστε στην ίδια περιοχή διεξάγεται και το e-prix του Λονδίνου. Και με την F1 να αναζητεί συνεχώς νέους αγώνες υψηλού προφίλ -όπως ο φετινός στο Las Vegas- ίσως έχει έρθει και η ώρα του Λονδίνου να μπει στο καλεντάρι!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lewis Hamilton: Δεν με άκουσαν!
Ferrari: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής αεροδυναμικής, David Sanchez!
F1: Πατρίκιοι και πληβείοι