Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Οι καλύτεροι οδηγοί σύμφωνα με τους επικεφαλής των ομάδων

Ελλάδα 23:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Οι καλύτεροι οδηγοί σύμφωνα με τους επικεφαλής των ομάδων

FORMULA 1

F1: Οι καλύτεροι οδηγοί σύμφωνα με τους επικεφαλής των ομάδων

FORMULA 1

Όπως συμβαίνει μετά το τέλος κάθε σεζόν, οι επικεφαλής των ομάδων της F1 επέλεξαν τους καλύτερους οδηγούς στο πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

Στην διαδικασία συμμετείχαν οι Mattia Binotto, Jost Capito, Christian Horner, Mike Krack, Andreas Seidl, Guenther Steiner, Otmar Szafnauer, Franz Tost, Fred Vasseur και Toto Wolff. Η ψηφοφορία είναι μυστική και ο κάθε ομαδάρχης απονέμει βαθμούς σε δέκα οδηγούς σύμφωνα με το παρόν σύστημα βαθμολόγησης.

Έτσι, στο τέλος ο κάθε οδηγός συγκεντρώνει ένα σύνολο βαθμών σύμφωνα με το οποίο παίρνει την θέση του στην τελική κατάταξη αυτού του ιδιότυπου… πρωταθλήματος. Στην πρώτη θέση βρέθηκε, όχι άλλος από τον Max Verstappen. Ο Ολλανδός πήρε 207 βαθμούς από τα αφεντικά των ομάδων. Δεύτερος ήταν ο Leclerc με αρκετά μεγάλη διαφορά -63 βαθμών- από τον Max.

Advertisement
Advertisement

Οι Russell-Hamilton ακολουθούν στις θέσεις 3 και 4, με τον Perez να συμπληρώνει την πεντάδα. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα τελικά αποτελέσματα. Οι διαφορές σε σχέση με την τελική κατάταξη του πρωταθλήματος δεν είναι πολλές. Ωστόσο, υπάρχει μία αξιοσημείωτη απουσία.

Θέση Οδηγός Βαθμοί
1 Max Verstappen 207
2 Charles Leclerc 144
3 George Russell 127
4 Lewis Hamilton 100
5 Sergio Perez 91
6 Lando Norris 81
7 Carlos Sainz Jr 68
8 Fernando Alonso 67
9 Valtteri Bottas 29
10 Sebastian Vettel 24

Ο Ocon εκτός δεκάδας

Πρόκειται για τον Esteban Ocon ο οποίος δεν συγκέντρωσε αρκετούς βαθμούς για να μπει στην πρώτη δεκάδα. Ο Γάλλος είχε μία πολύ καλή σεζόν κατακτώντας την όγδοη θέση του πρωταθλήματος οδηγών. Έκλεισε την χρονιά, μάλιστα, συγκεντρώνοντας 11 βαθμούς περισσότερους από ότι ο teammate του, Fernando Alonso.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι team principals θεώρησαν ότι ο Nando είχε οδηγήσει καλύτερα φέτος από ότι ο Esteban. Έτσι, ο Alonso φιγουράρει στην όγδοη θέση της τελικής βαθμολογίας με τους Bottas και Vettel να κλείνουν την δεκάδα.

Advertisement

Στην περσινή αντίστοιχη ψηφοφορία πρώτος είχε αναδειχθεί και πάλι ο Max Verstappen. Δεύτερος ήταν ο Hamilton, ενώ η πρώτη πεντάδα είχε συμπληρωθεί από τους Norris, Sainz και Leclerc.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Οι πιο… value for money οδηγοί του 2022!
Ecclestone: Γιατί πρέπει να δεις το Lucky! (+video)
Aston Martin F1: Στόχος το μέσον της κατάταξης για το 2023

Advertisement