Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ecclestone: Γιατί πρέπει να δεις το Lucky! (+video)

Ελλάδα 19:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ecclestone: Γιατί πρέπει να δεις το Lucky! (+video)

FORMULA 1

Ecclestone: Γιατί πρέπει να δεις το Lucky! (+video)

FORMULA 1

Ο Bernie Ecclestone δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται συστάσεις. Ο Βρετανός κινούσε για δεκαετίες τα νήματα στο χώρο της F1. Και το «Lucky!» είναι η ιστορία της F1 μέσα από τα δικά του μάτια.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μία εξαιρετικά γυρισμένη μίνι σειρά-ντοκιμαντέρ στα πρότυπα του πολύ επιτυχημένου «Senna». Άλλωστε και τα δύο έργα έχουν τον ίδιο -βραβευμένο με BAFTA- συγγραφέα και παραγωγό, Manish Pandey. Στο «Lucky!» ο Ecclestone αφηγείται μέσα σε οκτώ επεισόδια την 67ετή πορεία του στην F1.

Ναι, σωστά διαβάσατε. Ο Ecclestone ήταν παρών στον πρώτο αγώνα της F1, το 1950. Και έκτοτε -με ελάχιστα διαλείμματα- έβρισκε πάντα κάποιον τρόπο για να συμμετέχει στο σπορ. Από μάνατζερ οδηγών, σε ιδιοκτήτης ομάδας μέχρι και την κορυφή της ιεραρχίας στη διοίκηση της F1. Στους νεότερους, ο Bernie είχε γίνει γνωστός με την τελευταία, αυτή, ιδιότητά του.

Advertisement
Advertisement

Τον θυμόμαστε να περιφέρεται στο paddock πριν από κάθε αγώνα. Μερικοί έμπιστοι του άνθρωποι τον συνόδευαν συνήθως, ενώ συχνά ο ίδιος ξεναγούσε κάποιον καλεσμένο υψηλού προφίλ. Ο τηλεοπτικός χρόνος του Bernie σε κάθε Grand Prix ήταν ζήτημα αν έφτανε ποτέ τα 30 δευτερόλεπτα. Όλη η δουλειά του, όμως, γινόταν πίσω από κλειστές πόρτες. Όταν η κάμερα δεν έγραφε.

Συμφωνίες με πίστες, χορηγούς, ομάδες, τηλεοπτικά δίκτυα και την FIA ήταν η καθημερινότητα του για 35 χρόνια supremo της F1. Και ο Bernie τα είχε καταφέρει περίφημα στον τομέα αυτόν. Συνέβαλε τα μέγιστα στη γιγάντωση της F1, αναδεικνύοντας την στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού εδώ και πολλές δεκαετίες.

Από τον Fangio στον Hamilton

Advertisement

Το «Lucky!» αξίζει να το δει κανείς είτε είναι φίλος της F1 είτε όχι. Φυσικά -όπως συνέβη και με το «Senna»- δεν πρόκειται για μία αμερόληπτη καταγραφή των όσων έχουν συμβεί. Ο ίδιος ο Ecclestone αφηγείται την ιστορία, κατά συνέπεια προβάλλεται μόνο η δική του οπτική. Ακόμη κι έτσι, όμως, είναι μία εξαιρετικά καλογυρισμένη σειρά η οποία πιάνει άριστα τον παλμό κάθε εποχής της F1.

Advertisement

Είναι ένα μαγικό ταξίδι στην ιστορία της Formula 1 μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου ο οποίος βίωσε τα πάντα από κοντά. Τόσο στο προσκήνιο όσο και -ασφαλώς- στο παρασκήνιο. Το «Lucky!» θα προβάλλεται όλον τον Δεκέμβριο στην Cosmote TV και σε άλλες διεθνείς πλατφόρμες streaming.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Πέθανε ο Patrick Tambay
F1: Ανασκόπηση της σεζόν του 2022
Verstappen: Ένιωσα συμπόνια για τον Hamilton στο Άμπου Ντάμπι