Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Και πάλι Leclerc στο FP3!

Ελλάδα 19:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Και πάλι Leclerc στο FP3!

FORMULA 1

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Και πάλι Leclerc στο FP3!

FORMULA 1

Ο Charles Leclerc ήταν για άλλη μια φορά ταχύτερος όλων στην Jeddah. Η διαφορά του, όμως, από τις Red Bull αρκετά μικρότερη σε σχέση με χθες. Προβλήματα για την Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο Ferrari ήταν τα πρώτα μονοθέσια στην πίστα, προσπαθώντας να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο από το χθεσινό FP2. Αρχικά ο Sainz θα ήταν ταχύτερος αλλά σύντομα ο Leclerc θα έκανε έναν πολύ συγκροτημένο γύρο για να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:30.139. Και τα δύο μονοθέσια φορούσαν τα soft ελαστικά της Pirelli. Πλησιάζοντας στην συμπλήρωση του εικοσάλεπτου οι Ferrari, οι Alfa Romeo, οι Williams και ο Norris ήταν οι μόνοι που είχαν καταγράψει χρόνο.

Σύντομα θα ακολουθούσαν και οι υπόλοιποι συνδυασμοί, όλοι με τα soft. Ο Perez θα έγραφε χρόνο κατά ένα δέκατο αργότερο του Leclerc, ενώ ο Verstappen θα ήταν ο τελευταίος οδηγός στην πίστα με 35 λεπτά να απομένουν. Η πρώτη του προσπάθεια θα τον έφερνε 4ο, την στιγμή που ο Gasly θα έκανε έναν εξαιρετικό χρόνο, μόλις εννιά χιλιοστά αργότερο από εκείνον του Leclerc.

Advertisement
Advertisement

Ο Verstappen συνέχισε να δοκιμάζει και στην δεύτερη καλή του προσπάθεια θα κατέβαζε τον χρόνο του Leclerc για σχεδόν 4 δέκατα. Ο Perez θα υποσκέλιζε και εκείνος τον Sainz για την τέταρτη θέση. Οι Alpha tauri συνέχιζαν την ανταγωνιστική τους εμφάνιση ώσπου ένα πρόβλημα να αναγκάσει τον Pierre Gasly να φέρει το μονοθέσιό του αργά στο pitlane. Με είκοσι λεπτά να απομένουν η σειρά ήταν Verstappen, Leclerc, Gasly, Perez, Sainz, Tsunoda, Alonso, Bottas και Zhou.

Ο Φιλανδός της Alfa Romeo, μάλιστα, θα έφτανε μέχρι και την δεύτερη θέση λίγο αργότερα έπειτα από έναν εξαιρετικό γύρο. Ο πρώην ομόσταβλός του, Lewis Hamilton, προσπαθούσε κι εκείνος να ανέβει στην κατάταξη αλλά η 9η θέση ήταν ότι καλύτερο είχε καταφέρει μέχρι και το τελευταίο τέταρτο της περιόδου. Η Mercedes εμφανώς υστερώντας στις μεγάλες ευθείες της Jeddah, πιθανότατα λόγω χαμηλού mode λειτουργίας της μονάδας ισχύος.

Advertisement

Με δέκα λεπτά να απομένουν οι πρωτοπόροι θα έβγαιναν και πάλι για την τελική πρόβα πριν τα δοκιμαστικά. Ο Verstappen, θα ξεκινούσε έναν ταχύτατο γύρο αλλά το λάθος του στην στροφή 23 θα τον ανάγκαζε να τον εγκαταλείψει. Αντιθέτως ο Perez θα ολοκλήρωνε την προσπάθειά του παίρνοντας την δεύτερη θέση από τον Bottas.

O Leclerc έκανε τον ταχύτερο πρώτο τομέα, αλλά ο υπόλοιπος γύρος του δεν ήταν το ίδιο καλός, περιορίζοντας τον στην 3η θέση πίσω από τις Red Bull. Θα επανερχόταν όμως στο τέλος της διαδικασίας για να πάρει τον ταχύτερο χρόνο για 3 εκατοστά του δευτερολέπτου από τον Verstappen.

Advertisement

Πάντως, η απόδοση των soft της Pirelli έμοιαζε να πέφτει περισσότερο στην F1-75 κατά τη διάρκεια του γύρου σε σχέση με την RB18. Οι Alpine, παρουσιάστηκαν αρκετά ανταγωνιστικές σε ένα σιρκουί όπου ο κινητήρας έχει μεγάλη βαρύτητα. Στον αντίποδα, ούτε ένα μονοθέσιο με κινητήρα Mercedes βρέθηκε στο top-10.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με δοκιμαστικές εκκινήσεις για όλους τους οδηγούς. Οι δέκα ταχύτεροι οδηγοί ήταν οι: Leclerc, Verstappen, Perez, Sainz, Bottas, Ocon, Gasly, Magnussen, Alonso και Tsunoda. Οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκινούν στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Ο Leclerc ταχύτερος στο FP1.
F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Leclerc και στο FP2 με επαφή
F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Λεπτές ισορροπίες εν μέσω επιθέσεων