Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Leclerc και στο FP2 με επαφή

Ελλάδα 8:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Leclerc και στο FP2 με επαφή

FORMULA 1

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Leclerc και στο FP2 με επαφή

FORMULA 1

Ο Charles Leclerc πέτυχε τον ταχύτερο γύρο και στην δεύτερη περίοδο δοκιμών για το Grand Prix στην Jeddah. Όμως, τόσο εκείνος όσο και ο Carlos Sainz διέπραξαν λάθη μετά το μέσον της διαδικασίας, χάνοντας το τελευταίο εικοσάλεπτο. Δεύτερος ο Verstappen.

Advertisement
Advertisement

Το FP2 ξεκίνησε με δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση λόγω της έκρηξης που είχε σημειωθεί λίγες ώρες πριν σε διυλιστήριο της περιοχής. Κατά το πρώτο δεκάλεπτο οι περισσότεροι οδηγοί δοκίμασαν με την medium γόμα. Σύντομα ο Leclerc θα έθετε τον πήχη με 1:30.216. Οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν να βρεθούν κοντά του, ενώ ο Hamilton συνέχισε να παραπονιέται για τις αναπηδήσεις του μονοθεσίου.

Με την συμπλήρωση 15 λεπτών οι Sainz και Verstappen θα έκαναν πιο ανταγωνιστικούς χρόνους, αλλά ο Μονεγάσκος κρατούσε την πρωτοπορία. Ο Ολλανδός θα συνέχιζε να πιέζει και θα περνούσε για πρώτη φορά μπροστά, μόλις 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος. Ο Perez με την άλλη RB18 θα πλησίαζε κι εκείνος. Έτσι οι δύο Ferrari και οι δύο Red Bull άρχισαν να ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο grid.

Advertisement
Advertisement

Με την συμπλήρωση μισής ώρας ο Leclerc βγήκε με την soft γόμα και αμέσως κατέβασε τον ταχύτερο χρόνο του Verstappen κατά 2 δέκατα. Ο Hamilton (επίσης με soft) θα πλησίαζε λίγο τους πρωτοπόρους στα 5 δέκατα αλλά αμέσως μετά τον γύρο του παραπονέθηκε για απώλεια ισχύος. Τα προβλήματα, όμως, συνεχίστηκαν για τον Magnussen. Μετά το πρόβλημα του FP1 ανέφερε κι εκείνος απώλεια ισχύος. Παραδόξως η Haas του είπε να συνεχίσει, με αποτέλεσμα ο Magnussen να αναγκαστεί να παρκάρει το μονοθέσιό του λίγες στροφές μετά. Η βλάβη φαίνεται να ήταν στην PU αυτήν την φορά.

Ενώ πλησιάζαμε στα τελευταία είκοσι λεπτά της διαδικασίας, ο Leclerc βρισκόταν ακόμη στην πίστα. Καθώς, όμως, πίεζε τα όρια στην στροφή 4 θα ακουμπούσε με τον εμπρός αριστερό τροχό την μπαριέρα προκαλώντας βλάβη στην ανάρτηση. Το περιστατικό θύμισε το λάθος του Μονεγάσκου πέρσι στην πατρίδα του και του στέρησε πολύτιμα λεπτά δοκιμών.

Advertisement

Τον τοίχο, όμως, θα ακουμπούσε και ο teammate του Leclerc, Carlos Sainz, βάζοντας πρόωρο τέλος και στο δικό του FP2. Εν τω μεταξύ ο Hamilton εξακολουθούσε να δοκιμάζει με έντονο porpoising που του χαλούσε την ισορροπία κατά το φρενάρισμα στην στροφή 1.

Με πέντε λεπτά να απομένουν τα ευχάριστα νέα για την McLaren ήταν η παρουσία του Norris σε υψηλή θέση στο midfield. Ο Βρετανός βρισκόταν έκτος, 6 δέκατα από τον χρόνο του Leclerc και κοντά στις Mercedes που είχαν κατοχυρώσει τις θέσεις 4-5. Τόσο εκείνος όσο και ο Alonso εντυπωσίασαν με τα οριακά τους περάσματα από τις ατελείωτες στροφές της Jeddah.

Advertisement

Alpine, Haas, Alfa Romeo και Alpha Tauri βρίσκονταν πολύ κοντά μεταξύ τους. Η μάχη για το μέσον της κατάταξης θα είναι αμφίρροπη. Η περίοδος τελείωσε με πρόβλημα για τον Yuki Tsunoda με την PU της Alpha Tauri. Έτσι, η πρώτη δεκάδα μετά το τέλος του FP2 ήταν: Leclerc, Verstappen, Sainz, Perez, Hamilton, Russel, Norris, Ocon, Bottas, Tsunoda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Τι περιμένουμε στο GP της Σαουδικής Αραβίας;
Rewind: Grand Prix Σαουδικής Αραβίας 2021
F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Ο Leclerc ταχύτερος στο FP1.

Advertisement