Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ταχύτερος ο Χάμιλτον στο FP3

Ελλάδα 15:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Ουγγαρίας: Ταχύτερος ο Χάμιλτον στο FP3

FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ταχύτερος ο Χάμιλτον στο FP3

FORMULA 1

Όλα μοιάζουν ανοιχτά για τις κατατακτήριες δοκιμές του GP Ουγγαρίας. Στο FP3 ο Χάμιλτον ήταν πρώτος ενώ εντυπωσιακός ήταν και ο πέμπτος Νόρις.

Advertisement
Advertisement

Ο Λάντο σημείωσε τον καλύτερο χρόνο του, μάλιστα, με την μέση γόμα και όχι την μαλακή όπως οι υπόλοιποι. Άφησε, έτσι, υποσχέσεις για την συνέχεια του τριημέρου.

Πολύ καλές με την μαλακή γόμα, βέβαια, ήταν οι δύο W14. Εκείνη του Χάμιλτον σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας κερδίζοντας τις RB19 οι οποίες δεν μπορούσαν να πετύχουν ικανοποιητική πρόσφυση με τα μαλακά ελαστικά. Έτσι λίγες ώρες πριν τις κατατακτήριες είναι αδύνατον να μιλήσουμε για καθαρό φαβορί. Ιδίως από τη στιγμή που θα χρησιμοποιηθούν και οι τρεις γόμες εκεί.

Advertisement
Advertisement

Η βροχή είχε επισκεφτεί ξανά το Hungaroring κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξεπλένοντας το όσο ελαστικό έιχε στρωθεί από το FP2. Ωστόσο η τρίτη περίοδος δοκιμών ξεκίνησε με… κλασσικές συνθήκες Ουγγαρίας. Ο ήλιος να λάμπει, η ατμόσφαιρα να είναι ζεστή και το οδόστρωμα ακόμη πιο ζεστό! Έτσι, οι ομάδες μπόρεσαν να πάρουν μία αρκετά αντιπροσωπευτική εικόνα από τα μονοθέσια τους πριν τις κατατακτήριες δοκιμές.

Η μέση γόμα της Pirelli έδειξε να έρχεται πιο εύκολα σε θερμοκρασία λειτουργίας στα περισσότερα μονοθέσια. Αντιθέτως, η μαλακή γόμα αποδείχθηκε αρκετά πιο δύσκολη στην προετοιμασία της. Ιδίως για τον έναν γρήγορο γύρο.

Advertisement

Οι δύο Red Bull τα πήγαν πολύ πιο καλά σε σχέση με χθες. Όμως στο ίδιο επίπεδο με τις RB19 βρέθηκαν και άλλα μονοθέσια. Στις προσομοιώσεις γύρων qualifying, μάλιστα, ο Χάμιλτον σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με την πρώτη του προσπάθεια. Οι Φερστάπεν-Πέρεζ δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τον χρόνο του Βρετανού και ο Χάμιλτον έκλεισε το FP3 στην κορυφή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
FIA: Πρόκειται να εγκρίνει τις Andretti και Hitech!
F1 GP Ουγγαρίας: Ο Λεκλέρ πρώτος στο FP2 (+video)
Alpine: Απομάκρυνση του Ρόσι από την θέση του CEO