Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ολλανδίας: Ο Leclerc ταχύτερος και στο FP3

Ελλάδα 5:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ολλανδίας: Ο Leclerc ταχύτερος και στο FP3

FORMULA 1

F1 GP Ολλανδίας: Ο Leclerc ταχύτερος και στο FP3

FORMULA 1

Η Ferrari επιβεβαίωσε την ανταγωνιστικότητά της στο Zandvoort με τον Leclerc να σημειώνει, όπως και χθες, τον ταχύτερο χρόνο. Βελτιωμένη η Red Bull, στο παιχνίδι και η Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Η διαδικασία ξεκίνησε με την θερμοκρασία οδοστρώματος αρκετά χαμηλά, στους 23° Κελσίου. Έτσι, σχεδόν όλοι οι οδηγοί παρέμειναν στα pits. O μόνος που συμπλήρωσε γύρους κατά το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ο Sergio Perez.

Ο Μεξικανός προσπαθούσε να καλύψει έδαφος για λογαριασμό της ομάδας του. Η Red Bull λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισε ο Verstappen στο FP1 είχε συμπληρώσει τα λιγότερα χιλιόμετρα από όλες τις ομάδες.

Advertisement
Advertisement

Δεύτερος στην πίστα βγήκε ο Verstappen με φρέσκια soft γόμα. Ο Max έκανε έναν γύρο qualifying σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:12,309. Η RB18 παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη στα χέρια του Ολλανδού σε σχέση με χθες και ο Verstappen θα κατέβαζε ακόμη περισσότερο τον χρόνο του στην δεύτερη προσπάθεια του.

Οι πρώτες προσπάθειες των Ferrari και Mercedes ήταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο αργότερες εκείνης του Verstappen. Είχαν γίνει, όμως, με χρησιμοποιημένα soft. Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν και πάλι κοντά σε απόδοση.

Advertisement

Στη συνέχεια οι ομάδες προχώρησαν σε long runs με τις medium και soft γόμες. Ο Perez κατάφερε να συμπληρώσει 20 γύρους με το ίδιο σετ soft γόμας. Από την άλλη οι δύο Ferrari παρέμειναν για αρκετή ώρα στα pits με τους μηχανικούς να εργάζονται πάνω στα μονοθέσια των Leclerc-Sainz.

Προσομοιώσεις qualifying

Με είκοσι λεπτά να απομένουν ο Sainz συμπλήρωσε τον πρώτο του γρήγορο γύρο με φρέσκα soft. Ο Carlos ήταν 2 δέκατα ταχύτερος από τον Verstappen και πέρασε στην κορυφή. Οι Aston Martin εξακολούθησαν να φαίνονται ανταγωνιστικές με τον Vettel να περνάει στην τρίτη θέση λίγο αργότερα.

Advertisement

Ο Leclerc κατέβασε ακόμη περισσότερο τον ταχύτερο χρόνο αλλά ο Russell κατάφερε να κρατήσει επαφή με την Ferrari. Ο Βρετανός ήταν αργότερος κατά μόλις 66 χιλιοστά του δευτερολέπτου από την Ferrari. Οι δύο Red Bull βγήκαν και εκείνες για να ξανακάνουν προσομοιώσεις qualifying. Όμως, έχαναν πολύ χρόνο στον δεύτερο τομέα.

Ο Verstappen πλησίασε στο ενάμισι δέκατο τον χρόνο του Leclerc αλλά φάνηκε ότι έπρεπε να πιέζει πολύ (ιδίως στην στροφή 3) για να το πετύχει. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μάλιστα, οι δύο F1-75 έφεραν περισσότερο καύσιμο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Οι Leclerc, Russell, Verstappen, Sainz και Hamilton συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Advertisement

Εάν ισχύει κάτι τέτοιο το πλεονέκτημα της Ferrari είναι σημαντικά μεγαλύτερο από ότι φάνηκε στο FP3. Σε διαφορετική περίπτωση η Scuderia εξακολουθεί να έχει το πλεονέκτημα άλλα οι Mercedes και Red Bull βρίσκονται αρκετά κοντά. Η στιγμή της αλήθειας έρχεται σε δύο ώρες με τις κατατακτήριες δοκιμές του ολλανδικού GP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Red Bull: Απομακρύνεται από Porsche και Honda;
Di Grassi: Προσποιητή η οικολογική συνείδηση του Vettel
F1 GP Ολλανδίας: Όλα ανοιχτά-Το φιάσκο της Alpine