Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Super Formula: Οδηγός στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα! (+video)

Ελλάδα 11:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Super Formula: Οδηγός στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Super Formula: Οδηγός στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η εκκίνηση του χθεσινού αγώνα στο Montegi επεφύλασσε μία καραμπόλα στην εκκίνηση και έναν οδηγό στο νοσοκομείο! Ευτυχώς χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Advertisement
Advertisement

Η πολλαπλή σύγκρουση προκλήθηκε από τον Λίαμ Λώσον ο οποίος ανήκει στο πρόγραμμα οδηγών της Red Bull. Ο Νεοζηλανδός έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του επάνω στο κερμπ μετά την έξοδο της πρώτης στροφής.

Η Mugen του Λώσον επέστρεψε εντός της πίστας κάθετα, ενώ τα υπόλοιπα μονοθέσια επιτάχυναν για την δεύτερη ευθεία του σιρκουί. Αναμεσα στα μονοθέσια αυτά ήταν και η Dandelion του Ταντασούκε Μακίνο, ο οποίος δεν μπόρεσε να αποφύγει τον Λώσον. Το αποτέλεσμα ήταν το μονοθέσιο του Ιάπωνα να σηκωθεί στον αέρα.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια η Dandelion του Ιάπωνα προσγειώθηκε -ευτυχώς- με το πάτωμα για να καταλήξει στις μπαριέρες, ακριβώς μπροστά από ένα πόστο κριτών. Ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανένας τους.

Ο Μακίνο βγήκε γρήγορα με την βοήθεια του προσωπικού της πίστας από το μονοθέσιο του. Παραπονέθηκε για πόνους στο στήθος και στην πλάτη και αερομεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο για περισσότερες εξετάσεις. Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχει κάποιον σοβαρό κίνδυνο. Ωστόσο θα παραμείνει μέχρι και σήμερα κλινήρης για προληπτικούς λόγους.

Advertisement

Άλλα δύο μονοθέσια ενεπλάκησαν στο συμβάν και εγκατέλειψαν από τον αγώνα, ο οποίος έπειτα από την καραμπόλα τέθηκε σε καθεστώς κόκκινης σημαίας. Με την επανεκκίνηση ο teammate του Λώσον, Τομόκι Νοτζίρι πήρε τον έλεγχο του αγώνα και εν τέλει την καρό σημαία. Έτσι ο Ιάπωνας μπήκε δυνατά και πάλι στην μάχη του τίτλου. Αντιθέτως στον Λώσον επιβλήθηκε ποινή για το συμβάν.

Lawson-liam-2020-a1000x600

Advertisement

Απομένει ο διπλός αγώνας της Suzuka για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος Super Formula. Έπειτα από το Μοντέγι, ο Μιγιάτα προηγείται με 94 βαθμούς. Ακολουθούν οι Λώσον και Νοτζίρι με 86 και 84 αντίστοιχα.

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula e: Καραμπόλα και νίκη Έβανς στην Ρώμη! (+video)
Ανάβαση Δημητσάνας: Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση των τραυματιών
Ολυμπιακό άθλημα το ηλεκτρικό καρτ;