Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Τα λάθη πληρώνονται πιο ακριβά από ποτέ

Ελλάδα 15:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μονακό: Τα λάθη πληρώνονται πιο ακριβά από ποτέ

FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Τα λάθη πληρώνονται πιο ακριβά από ποτέ

FORMULA 1

Είναι γνωστό ότι τα λάθη δεν συγχωρούνται στο Μονακό. Μία επαφή με τον τοίχο στις ελεύθερες δοκιμές μπορεί να καταστρέψει το τριήμερο ενός οδηγού. Όμως, για φέτος υπάρχει ένας ακόμη λόγος για τον οποίον οδηγοί και ομάδες θα πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί.

Advertisement
Advertisement

Αυτός δεν είναι άλλος από τις νέες αναβαθμίσεις των μονοθέσιων οι οποίες έκαναν την εμφάνισή τους στη Βαρκελώνη. Καθώς ο αγώνας του Μονακό διεξάγεται μόλις μία εβδομάδα μετά, οι ομάδες δεν είχαν αρκετό χρόνο ώστε να προετοιμάσουν αρκετά ανταλλακτικά για τα καινούργια μέρη των αυτοκινήτων τους.

Παραδείγματος χάρη, η Alfa Romeo έχει μόνο δύο πλήρη σετ του νέου της αεροδυναμικού πακέτου το οποίο χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία στην Catalunya. Και τα δύο είναι διαθέσιμα στον Valtteri Bottas. Παρόμοια είναι η κατάσταση για τις εμπρός και πίσω πτέρυγες της Alfa. Πέντε αντίτυπα της κάθε μίας θα είναι διαθέσιμα στο Μονακό, αντί των έξι που διατίθενται συνήθως.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Τέσσερεις εμπρός πτέρυγες θα βρίσκονται στο Μονακό για τους Russell-Hamilton. Τέσσερα θα είναι και τα πατώματα των W13, όμως μόνο τα δύο από αυτά έχουν τις αναβαθμίσεις της Βαρκελώνης.

Ακόμη πιο “σφιχτή” είναι η κατάσταση στην Alpine η οποία θα έχει μόνο τρία αντίτυπα της πίσω πτέρυγας στο Μονακό. Από την άλλη στην Aston Martin παραδέχονται ανοιχτά αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν. Πολλές μικροζημιές που ενδέχεται να προκύψουν κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πρέπει απλώς να επιδιορθώνονται.

Advertisement

Είχαμε χαρακτηρίσει το GP της Ισπανίας ως τον απόλυτο αγώνα φθοράς. Ίσως, όμως, αυτός του Μονακό να τον ξεπεράσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 Rewind: Καν’ το όπως ο Lando!
F1 2022: Συνελήφθη ο Bernie Ecclestone
F1 GP Μονακό: Προεπισκόπηση

Advertisement