Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 2022: Συνελήφθη ο Bernie Ecclestone

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 2022: Συνελήφθη ο Bernie Ecclestone

FORMULA 1

F1 2022: Συνελήφθη ο Bernie Ecclestone

FORMULA 1

Ο 91χρονος επιχειρηματίας, συνελήφθη για παράνομη οπλοφορία ενώ επιβιβαζόταν σε ιδιωτικό αεροπλάνο για την Ελβετία.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώην κάτοχος των δικαιωμάτων της Formula 1, συνελήφθη στη Βραζιλία για παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας στις αποσκευές του Ecclestone, βρέθηκε ένα πιστόλι LW Seecamp 32 χιλιοστών χωρίς έγγραφα, κατά τη διάρκεια εξέτασης με ακτίνες Χ. Στη συνέχεια συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο κρατητήριο στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Viracopos στο Campinas.

Ο Ecclestone αναγνώρισε ότι είχε το όπλο, αλλά είπε ότι δεν γνώριζε ότι ήταν στις αποσκευές του εκείνη τη στιγμή. Ο Βρετανός, είναι παντρεμένος με τη Βραζιλιάνικης καταγωγής Fabiana Ecclestone, αντιπρόεδρο της FIA και μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

Η… 45χρονη μαζί με τον σύζυγο της και τον τρείς φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της F1 Nelson Piquet, παρακολούθησαν πολλές εκδηλώσεις στη χώρα της Νότιας Αμερικής τον Μάιο, συμπεριλαμβανομένου ενός τοπικού αγώνα Stock Car κοντά στο Σάο Πάολο.
Tο αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής, στη Βραζιλία, έχει ως αποτέλεσμα την ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Ωστόσο, η αστυνομία αναγνώρισε ορισμένα ελαφρυντικά, όπως τη φύση της παράβασης, καθώς και το ιστορικό του Άγγλου. Έτσι ορίστηκε ως εγγύηση το ποσό των  6 χιλιάδων R$  (1170 ευρώ), που αντιστοιχεί σε πέντε κατώτατους μισθούς.

Όταν ο Ecclestone κατέβαλε το ποσό αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή. Στη συνέχεια, μαζί με τη σύζυγό του, (η οποία ήταν ο διερμηνέας στην υπόθεσης αφού ο Bernie δεν μιλάει πορτογαλικά) επιβιβάστηκαν σε ιδιωτική πτήση για την Ελβετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hamilton και Mercedes δεν… ξεγελούν τον Ecclestone!
O Ecclestone ψάχνει αγοραστή για τη Williams
Πως ο Montezemolo παραλίγο να βρεθεί στο «τιμόνι» της F1

Advertisement