Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Ο Perez πρώτος στο FP3!

Ελλάδα 1:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μονακό: Ο Perez πρώτος στο FP3!

FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Ο Perez πρώτος στο FP3!

FORMULA 1

Ο Sergio Perez ήταν ταχύτερος όλων στο FP3. Η Red Bull φάνηκε εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με τα FP1 και FP2. Δεύτερος ήταν ο Leclerc ενώ εξαιρετικές εμφανίσεις είχαν οι Gasly και Norris.

Advertisement
Advertisement

Η συμβατότητα του Perez με τα σιρκουί πόλης είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια. Ο Μεξικανός της Red Bull κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή μπροστά από τις Ferrari των Leclerc-Sainz. Οι δύο F1-75, όμως, φαίνεται πώς κουβαλούσαν περισσότερο καύσιμο από τις RB18.

Από την άλλη και ο Verstappen επικεντρώθηκε περισσότερο σε μεγάλα stints. Κατά συνέπεια ο χρόνος του δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικός. Φαίνεται ότι και οι δύο ομάδες φυλάνε τα… καλύτερα για τις κατατακτήριες. Η μάχη για την pole αναμένεται μεγάλη!

Όπως και στις δύο προηγούμενες περιόδους δοκιμών η Ferrari μπορούσε άμεσα να γράψει ταχύτατους γύρους. Οι Red Bull ήταν πιο κοντά στις F1-75, αλλά οι χρόνοι έρχονταν λίγο πιο δύσκολα για τους Verstappen-Perez, στην αρχή. Καθώς, όμως, προχωρούσε η διαδικασία οι RB18 ανέβαζαν ρυθμό.

Advertisement
Advertisement

Οι Alonso και Ricciardo ήταν οι πρώτοι οδηγοί που πήραν χρόνο με τα soft. Ο μεν Ισπανός για να “χτίσει” πάνω στην πολύ καλή χθεσινή του εμφάνιση, ο δε Αυστραλός προσπαθώντας να ανακάμψει από την έξοδο που είχε στο FP2. Η MCL36 με τον αριθμό 3 ήταν έτοιμη χάρη στο ξενύχτι των μηχανικών της McLaren. Πάντως, ο Seidl δήλωσε ότι η χθεσινή έξοδος του Daniel οφειλόταν σε λάθος στο set-up και όχι σε λάθος του οδηγού.

Advertisement

Ο teammate του Daniel, διατήρησε τον εξαιρετικό χθεσινό φτάνοντας μέχρι και 4ος σε κάποια στιγμή. Ο Norris υποφέρει ακόμη από την αμυγδαλίτιδα που είχε στην Ισπανία και από έντονους πονοκεφάλους.

Λίγο πριν την μάχη της pole

Πονοκεφάλους -διαφορετικού είδους- είχαν, όμως, και στην Mercedes. Η W13 φαινόταν εξαιρετικά δύσκολη ιδίως στον τρίτο τομέα. Οι Russell-Hamilton πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας χαμηλά στο μέσον της κατάταξης.

Advertisement

Ο Hamilton αναρωτιόταν στο team radio πώς γίνεται να χάνει τόσο χρόνο έναντι των πρωτοπόρων. Βλέποντας, όμως, τα ασημί μονοθέσια να αποσταθεροποιούνται έντονα στην είσοδο της πισίνας το ερώτημα ήταν πώς οι οδηγοί τους καταφέρνουν να τα κρατούν στον δρόμο. Μόνο στο chicane μετά το τούνελ ο Hamilton έχανε δύο δέκατα από τον Leclerc!

Κατά το τελευταίο εικοσάλεπτο σχεδόν όλοι οι συνδυασμοί βγήκαν με φρέσκα soft για να προβάρουν τον “απόλυτο” γύρο τους εν όψει κατατακτήριων. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Verstappen ο οποίος κράτησε την ίδια γόμα σε ένα μεγάλο stint. Ο Stroll είχε μία μικρή επαφή με την μπαριέρα στην έξοδο της πισίνας.

Advertisement

Με πέντε λεπτά να απομένουν η Red Bull άρχισε να ανεβάζει ρυθμό. Όμως, ήταν ο Perez που εμφανίστηκε πιο ανταγωνιστικός. Ο Μεξικανός κατάφερε τελικά να πάρει την πρώτη θέση με τους Leclerc, Sainz, Verstappen και Gasly να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ricciardo: Κινδυνεύει η θέση του στην McLaren;
F1 GP Μονακό: Πλεονέκτημα Ferrari
F1 GP Μονακό: Τα λάθη πληρώνονται πιο ακριβά από ποτέ