Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Leclerc: Τράκαρε την Ferrari του Lauda στο Μονακό!

Ελλάδα 23:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Leclerc: Τράκαρε την Ferrari του Lauda στο Μονακό!

FORMULA 1

Leclerc: Τράκαρε την Ferrari του Lauda στο Μονακό!

FORMULA 1

Δύο εβδομάδες πριν τον αγώνα της πατρίδας του ο Charles Leclerc πήρε την πρώτη του…τρομάρα στο Monaco Historic GP! Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα της Ferrari 312Β3 καταλήγοντας στα προστατευτικά ελαστικά της Rasecasse.

Advertisement
Advertisement

Με το Grand Prix του Μονακό να πλησιάζει, πολλά είναι τα “προεόρτια” που θα διεξαχθούν μέχρι τις 29 Μαΐου. Ένα από αυτά είναι και το Ιστορικό Grand Prix του Μονακό. Σε αυτό εμφανίζονται μονοθέσια από όλες τις ιστορικές περιόδους του σπορ. Ακόμη και αυτοκίνητα που είχαν τρέξει πριν θεσπιστεί το πρωτάθλημα της F1.

Ο Leclerc, όντας Μονεγάκος ο ίδιος, δεν θα μπορούσε να λείψει από ένα τέτοιο event. Καθώς, μάλιστα, οδηγεί για λογαριασμό της Ferrari, ο Charles είχε αναλάβει να κάνει μερικούς γύρους επίδειξης με μία F312B3 του 1974. Με το αυτοκίνητο αυτό ο Lauda είχε πάρει την pole στο Μονακό του 1974.

Advertisement

Όμως, κατά τον τρίτο του γύρο και ενώ προσέγγιζε την αργή δεξιά στροφή της Rascasse, ο Leclerc αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα της Ferrari. Έτσι, δεν μπόρεσε να επιβραδύνει αρκετά και κατέληξε με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου στα προστατευτικά ελαστικά της εξωτερικής.

Advertisement

“Το πεντάλ του φρένου τερμάτισε. Ήμουν τυχερός που συνέβη σε εκείνο το σημείο” δήλωσε ο Charles αμέσως μετά. Λίγο αργότερα δε ανέβασε το παρακάτω tweet: “Πάνω που νομίζεις ότι είχες όλη την κακή τύχη που θα μπορούσες να έχεις στο Μονακό, χάνεις τα φρένα με ένα από τα πιο εμβληματικά μονοθέσια στην ιστορία της F1″.

Σίγουρα οι tifosi ηρέμησαν μόλις έμαθαν ότι το περιστατικό είχε μόνο υλικές ζημιές. Όσο για τον Charles εύχεται, σίγουρα, πώς αυτή ήταν και η τελευταία κακοτυχία στον αγώνα της πατρίδας του!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Sainz: Στην Ferrari μέχρι και το 2024!
F1 GP Μαϊάμι: Ο παράγοντας Verstappen
F1 GP Μαϊάμι: Η κατάκτηση της Αμερικής;