Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Ο Λεκλέρ ξεκινάει δυναμικά (+video)

Ελλάδα 9:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μονακό: Ο Λεκλέρ ξεκινάει δυναμικά (+video)

FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Ο Λεκλέρ ξεκινάει δυναμικά (+video)

FORMULA 1

Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari ξεκίνησε με το δεξί το τριήμερο στην πατρίδα του, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στο FP2.

Advertisement
Advertisement

Το 1.11,278 που πέτυχε ο Σαρλ είναι ήδη πιο χαμηλά από τον χρόνο της περσινής pole του Φερστάπεν. Ένα δείγμα του ότι οι χρόνοι θα πέσουν ακόμη περισσότερο μέχρι τις αυριανές κατατακτήριες.

Ο Λεκλέρ έδειχνε πολύ άνετος μέσα στην SF-24 σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα long runs του ήταν εξαιρετικά σταθερά ενώ μπορούσε να διατηρεί και τα Pirelli σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι τέλους. Ιδίως το stint του με την μέση γόμα στο FP2 του επέτρεψε να σημειώσει χρόνο ο οποίος εκείνη την στιγμή ήταν κατά ένα δευτερόλεπτο κατώτερος από οποιουδήποτε άλλου οδηγού.

Αργότερα ο Λεκλέρ κατέβασε περαιτέρω την επίδοσή του. Στο τέλος ο Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε πιο κοντά από οποιονδήποτε άλλον στον χρόνο του Λεκλέρ. Ωστόσο ο Βρετανός απείχε σχεδόν δύο δέκατα από τον χρόνο της Ferrari στον πιο σύντομο γύρο του πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Οι Mercedes, βέβαια, δεν τα πήγαν καθόλου άσχημα σήμερα. Οι Χάμιλτον-Ράσελ σημείωσαν το 1-3 στο FP1, ενώ οι W15 δεν έδειχναν καθόλου άσχημα στη στενή διαδρομή του πριγκιπάτου. Εντούτοις μάλλον υστερούν των Ferrari ιδίως στα μεγάλα τους stints.

Από την άλλη στην Red Bull είχαν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα μία πολύ δύσκολη Παρασκευή. Ο Πέρεζ δήλωσε ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ακολουθήσει τον ρυθμό των Ferrari. Όσο για τον Φερστάπεν, ο Ολλανδός υποστήριξε ότι δεν έχει μπροστά του κάποια ξεκάθαρη λύση για το πώς θα ανέβει η RB20 μέχρι τις κατατακτήριες.

Μάλλον άχρωμες ήταν και οι McLaren στον FP2, αν και ο Πιάστρι στην πρώτη περίοδο σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Φυσικά, είναι αρκετά νωρίς ακόμη για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Ωστόσο ο Λεκλέρ δείχνει να έχει το πλεονέκτημα στην αρχή του τριημέρου.