Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

McLaren: Με τα χρώματα του Σένα στο Μονακό (+video)

Ελλάδα 3:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren: Με τα χρώματα του Σένα στο Μονακό (+video)

FORMULA 1

McLaren: Με τα χρώματα του Σένα στο Μονακό (+video)

FORMULA 1

Η McLaren θα τιμήσει τον οδηγό ο οποίος συνέδεσε όσο κανένας το όνομά του μαζί της στο πριγκιπάτο με ένα πανέμορφο, επετειακό livery.

Advertisement
Advertisement

Τα μονοθέσια των Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι θα αφήσουν για το GP του Μονακό τον συνήθη πορτοκαλί χρωματισμό τους για να πάρουν τα χρώματα που έφερε στο κράνος του, ο μεγάλος Άιρτον Σένα.

Η βρετανική ομάδα σε σύμπραξη με τον χορηγό της OKX, δημιούργησε αυτό το ιδιαίτερο livery το οποίο είναι εμπνευσμένο από το εμβληματικό κράνος του Άιρτον. Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον θάνατο του Σένα στην Ίμολα. Ήδη στον προηγούμενο αγώνα αποδόθηκαν πολλές τιμές τόσο σε εκείνον όσο και στον Ρόλαντ Ρατσενμπέργκερ ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του μία ημέρα πριν από τον Σένα.

Η McLaren αποφάσισε κι εκείνη να τιμήσει με τον τρόπο της τον οδηγό ο οποίος της έφερε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών, το 1988, το 1990 και το 1991. Και η επιλογή του GP στο Μονακό δεν ήταν τυχαία. Ο Σένα είναι ο πολυνίκης του συγκεκριμένου αγώνα. Επιπλέον πήρε πέντε (συνεχόμενες) από τις έξι νίκες του στο Μονακό με την McLaren από το 1989 έως και το 1993.

Advertisement
Advertisement

«Η ομάδα είναι υπερήφανη που αναγνωρίζει και τιμά την σπάνια ζωή και αγωνιστική κληρονομιά του Άιρτον Σένα μέσω αυτού του χρωματισμού» δήλωσε ο CEO της ομάδας, Ζακ Μπράουν. «Ο Σένα αναγνωρίζεται ως ο πιο εμβληματικός οδηγός στην ιστορία της F1 και είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός της McLaren» συμπλήρωσε ο Αμερικανός.

Το livery θα φέρει το όνομα του Σένα στην εμπρός και την πίσω πτέρυγα. Επιπλέον εντός του κόκπιτ θα είναι αναγραμμένες διάσημες φράσεις του Άιρτον. Η ομάδα σχεδίαζε τον χρωματισμό αυτόν εδώ και 12 μήνες και είχε, φυσικά, τις ευλογίες και της οικογένειας Σένα για αυτόν.

Η McLaren έχει ετοιμάσει και μία ειδική έκδοση του supercar της, McLaren Senna για το Μονακό. Ονομάζεται Senna Sempre και θα φέρει παρόμοιο χρωματισμό με το μονοθέσιο της F1. Σε αυτόν θα περιλαμβάνονται και δύο dot-matrix πορτραίτα του Βραζιλιάνου.