Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Λεκλέρ: Με νέο μηχανικό στην Ίμολα

Ελλάδα 23:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Λεκλέρ: Με νέο μηχανικό στην Ίμολα

FORMULA 1

Λεκλέρ: Με νέο μηχανικό στην Ίμολα

FORMULA 1

Ο Σαρλ Λεκλέρ θα έχει έναν νέο μηχανικό από το επόμενο GP. Με μία ανακοίνωση-έκπληξη η Ferrari δημοσιοποίησε την αντικατάσταση του Τσάβι Μάρκος από τον Μπράιαν Μπότσι.

Advertisement
Advertisement

Ο Μάρκος ήταν ο μηχανικός του Μονεγάσκου οδηγού κατά τη διάρκεια των Γκραν Πρι από την πρώτη του χρονιά στην Ferrari, το 2019. Η γνώριμη στο κοινό φωνή του Ισπανού έχει συνδεθεί με όλα τα team-radios του Λεκλέρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ferrari, ο Μάρκος τοποθετείται σε άλλη θέση εντός της εταιρίας, μη σχετική με την ομάδα της F1. Αντικαταστάτης του θα είναι ο μέχρι πρότινος μηχανικός επιδόσεων του Λεκλέρ, Μπράιαν Μπότσι. Ο Ιταλός εργάζεται στην Scuderia από το 2012 ενώ από το 2019 ανήκει στην ομάδα μηχανικών του Λεκλέρ.

Η αντικατάσταση αυτή αποτελεί μία μικρή έκπληξη. Η αλήθεια είναι ότι στα 5 και πλέον χρόνια της συνεργασίας των Λεκλέρ-Μάρκος υπήρξαν αρκετές στιγμές ασυνεννοησίας. Η πιο πρόσφατη εξ αυτών ήρθε στο GP της Κίνας.

Advertisement
Advertisement

Τότε ο Μάρκος είχε συστήσει στον Λεκλέρ να δοκιμάσει την «αρχική» του γραμμή στις στροφές 7 και 8 για σύγκριση δεδομένων. Μία οδηγία που ο Σαρλ δεν… κατάλαβε ποτέ! Η στιχομυθία εκείνη κατέληξε με τον Λεκλέρ να ρωτάει εκνευρισμένος «Τι στο διάολο σημαίνει αυτό;» και τον Μάρκος να απαντάει «Ξέχνα το, είμαστε στον τελευταίο γύρο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ferrari γράφει: «Η Scuderia Ferrari HP ανακοινώνει ότι ο Μπράιαν Μπότσι, ο οποίος εργάζεται για δέκα χρόνια στην ομάδα και είναι ο νυν μηχανικός επιδόσεων του Σαρλ Λεκλέρ, θα αναλάβει τον ρόλο του μηχανικού του αγώνα από το επόμενο σαββατοκύριακο στο Grand Prix “Made in Italy” της Εμίλια-Ρομάνια».