Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP ΗΠΑ: Ο Φερστάπεν ταxύτερος στο FP1

Ελλάδα 15:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP ΗΠΑ: Ο Φερστάπεν ταxύτερος στο FP1

FORMULA 1

F1 GP ΗΠΑ: Ο Φερστάπεν ταxύτερος στο FP1

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον πρώτο χρόνο στην μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP των ΗΠΑ. Οι Ferrari και Mercedes, όμως, δεν απέχουν πολύ.

Advertisement
Advertisement

Ο δεύτερος Σαρλ Λεκλέρ ήταν μόλις ενάμιση δέκατο αργότερος του Ολλανδού. Ακόμη ένα δέκατο πιο αργός στην τρίτη θέση ήταν ο Λιούις Χάμιλτον.

Οι Red Bull και Mercedes χρησιμοποίησαν μόνο την σκληρή γόμα μέχρι τις προσομοιώσεις qualifying. Αντιθέτως τόσο η Ferrari όσο και η McLaren δοκίμασαν και με την μέση γόμα. Ήταν εμφανής η πρόθεση των δύο πρώτων ομάδων να διαφυλάξουν σετ medium για το τριήμερο του Ώστιν το οποίο περιλαμβάνει και Sprint. Κατά συνέπεια θα πρέπει να περιμένουμε διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις τόσο αύριο όσο και την Κυριακή.

Advertisement
Advertisement

Πολύ καλές ήταν οι επιδόσεις των δύο Haas. Οι Μάγκνουσεν και Χούλκενμπεργκ κατάφεραν να μπουν με την αναβαθμισμένη VF23 μέσα στην πρώτη δεκάδα. Εντούτοις θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τόσο οι McLaren όσο και οι Aston Martin δεν δοκίμασαν με την μαλακή γόμα της Pirelli.

Έτσι δεν θα πρέπει να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα για την παρούσα ισορροπία δυνάμεων στο grid. Πολύ πιο αποκαλυπτική θα είναι, φυσικά, η εικόνα των κατατακτήριων του αγώνα.

Advertisement

Σε αυτές οι Red Bull θα είναι το φαβορί. Ωστόσο οι Ferrari και Mercedes έδειξαν να διατηρούν αξιοπρεπή απόσταση από τις RB19. Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεγράψουμε την McLaren την οποίας το μονοθέσιο ταιριάζει θεωρητικά σε διαδρομές τύπου COTA.


Η κατάταξη του FP1 στις ΗΠΑ

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πέρεζ: Τελειώνει από την Red Bull;
Red Bull: Υπ’ ατμόν ο Χέλμουτ Μάρκο;
F1 GP ΗΠΑ: Προεπισκόπηση