Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Όλα τα highlights! (+video)

Ελλάδα 20:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ιαπωνίας: Όλα τα highlights! (+video)

FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Όλα τα highlights! (+video)

FORMULA 1

Η Red Bull κυριάρχησε στην Ιαπωνία σημειώνοντας το τρίτο της φετινό 1-2. Μπορεί οι Φερστάπεν-Πέρεζ να μην απειλήθηκαν ουσιαστικά. Ωστόσο η δράση πίσω τους ήταν πλούσια.

Advertisement
Advertisement

Δύο ήταν τα μεγαλύτερα στοιχεία πλοκής στο σημερινό Grand Prix. Η επιτυχημένη απόπειρα του Λεκλέρ να βγάλει τον αγώνα με ένα pit-stop και η μάχη των Ferrari-McLaren για το τρίτο σκαλί του βάθρου. Η εξέλιξη του ενός επηρέασε εκείνην του άλλου, με την Ferrari να βγαίνει νικήτρια τελικά.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από την αρχή. Και συγκεκριμένα από την πρώτη εκκίνηση του αγώνα. Αυτή σημαδεύτηκε από την επαφή των Ρικιάρντο-Άλμπον στην είσοδο των Esses. Οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν -υπαίτιος ήταν ξεκάθαρα ο Ρικιάρντο- και η διεύθυνση αγώνα έβγαλε την κόκκινη σημαία.

Με την επανεκκίνηση οι δύο Red Bull ξεκίνησαν εξαιρετικά και… χάθηκαν στον ορίζοντα. Πίσω τους, όμως, η μάχη ήταν μεγάλη. Η Ferrari είχε τους οδηγούς της σε διαφορετικές στρατηγικές. Δύο στάσεις για τον Κάρλος, μία για τον Σαρλ. Και η πίεση στον τρίτο Νόρις ήταν μεγάλη από νωρίς.

Advertisement
Advertisement

Ο Λάντο ήταν ο πρώτος από τους κορυφαίους οδηγούς που μπήκε για αλλαγή ελαστικών. Βγαίνοντας έπρεπε να εκτελέσει πολλά προσπεράσματα. Ορισμένα από αυτά ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Τελικά η τρίτη θέση θα πήγαινε στον Σάινθ ο οποίος ήταν για ένα ακόμη τριήμερο ο ταχύτερος από τους δύο οδηγούς της Ferrari. Ωστόσο και ο Λεκλέρ έκανε μεγάλο αγώνα. Ήταν ο μόνος που κατάφερε να κάνει το ένα pit-stop να δουλέψει. Ανταμείφθηκε με την τέταρτη θέση -μπροστά από τον Νόρις- και τον τίτλο του οδηγού της ημέρας!

Ένα pit-stop προσπάθησε να κάνει και η Mercedes, τουλάχιστον με τον Χάμιλτον. Ωστόσο δεν τους βγήκε. Και ο Λιούις ζητούσε επιτακτικά αλλαγή στρατηγικής βλέποντας την σκληρή γόμα της Pirelli να μην αντέχει στην W15.

Advertisement

Δικαιωμένος θα πρέπει να αισθάνεται ο Γιούκι Τσουνόντα. Ο οδηγός της RB F1 διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και σήμερα έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που παίρνει βαθμό στην Suzuka από το 2012 και τον Καμούι Κομπαγιάσι. Στην πορεία για την 10η θέση, μάλιστα, εκτέλεσε και πολλά όμορφα προσπεράσματα.

Φυσικά, ο απόλυτος κυρίαρχος για άλλον έναν αγώνα ήταν ο Μαξ Φερστάπεν. Παρούσα στην Ιαπωνία ήταν και η κόρη της Κέλι Πικέ, Πενέλοπε η οποία στο παρακάτω video μοιάζει ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με την επιτυχία του… Μάξι!

Advertisement