Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Διάλειμμα τέλος (+video)

Ελλάδα 4:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ιαπωνίας: Διάλειμμα τέλος (+video)

FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Διάλειμμα τέλος (+video)

FORMULA 1

Μετά από το διάλειμμα της Σιγκαπούρης η F1 επέστρεψε στα… καθιερωμένα του 2023 με τον Φερστάπεν να κατακτά εμφατικά την pole στην Ιαπωνία.

Advertisement
Advertisement

Όχι ότι εξεπλάγη και κανένας φυσικά. Ο Ολλανδός είχε δείξει ήδη από τις ελεύθερες δοκιμές ότι είχε το πάνω χέρι έναντι του  ανταγωνισμού.

Τόσο στον έναν γρήγορο γύρο όσο και στα μεγαλύτερα stints. Φυσικά, ο Φερστάπεν οδήγησε και υπέροχα στην εξαιρετικά απαιτητική πίστα της Σουζούκα. Ήδη από την πρώτη του προσπάθεια στο Q3 ο Μαξ είχε δείξει ότι η pole θα ήταν δική του. Ωστόσο με την δεύτερη προσπάθειά του βελτίωσε ακόμη περισσότερο τον χρόνο του. Έτσι, πήρε την πρώτη θέση εκκίνησης με την μεγαλύτερα διαφορά από τον δεύτερο έπειτα από το 2004!

Advertisement
Advertisement

Το ποιος βρέθηκε στην δεύτερη θέση, όμως, ήταν μία μικρή έκπληξη. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Όσκαρ Πιάστρι. Ο Αυστραλός στην πρώτη του εμφάνιση στην Suzuka με F1 κατάφερε να κερδίσει στις λεπτομέρειες τον πολύ πιο έμπειρο teammate του, Λάντο Νόρις.

Ο Νόρις έδειχνε να έχει το προβάδισμα έναντι του Πιάστρι μέχρι και τις κατατακτήριες. Εντούτοις ο Αυστραλός κατόρθωσε να κερδίσει οριακά τον ομόσταβλό του, κυρίως στους δύο τελευταίους τομείς της πίστας. Σίγουρα μία εμφάνιση που δικαιώνει την πρόσφατη επέκταση του συμβολαίου του με την McLaren.

Advertisement

Ο Λεκλέρ ήταν και πάλι ο ταχύτερος οδηγός της Ferrari παίρνοντας της 4η θέση εκκίνησης. Η SF-23 άρχισε να μένει πίσω σε σχέση με την MCL60 από το FP3. Ο περισσότερος χρόνος χανόταν στον πρώτο τομέα για το κόκκινο μονοθέσιο.

Φερστάπεν εξαιρουμένου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Φερστάπεν είναι το μεγάλο φαβορί για τον αυριανό αγώνα. Ο Ολλανδός θα επιστρέψει στις νίκες εκτός και εάν τον πλήξει κάποια μηχανική αστοχία.

Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη για τις δύο επόμενες θέσεις της κατάταξης. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το εάν ο Πιάστρι θα μπορέσει να κερδίσει τον Νόρις και στον αγώνα. Η διαφορά τους σήμερα ήταν ελάχιστη. Ωστόσο ήταν μία μεγάλη ψυχολογική νίκη για τον Αυστραλό.

Η Ferrari λογικά θα υστερήσει σε ρυθμό αγώνα έναντι της Mclaren. Πιθανώς και έναντι της Mercedes. Η γερμανική ομάδα είδε τον Χάμιλτον να κερδίζει τον Ράσελ στο Q3, ανατρέποντας την εικόνα της Παρασκευής.

Advertisement

Λογικά οι δύο McLaren θα καταφέρουν εύκολα ή δύσκολα να εξασφαλίσουν την δεύτερη και τρίτη θέση. Η Ferrari θα περιμένει κάποιο λάθος της βρετανικής ομάδας ώστε να το εκμεταλλευτεί με τον Λεκλέρ. Δευτερευόντως, ο  Χάμιλτον θα ποντάρει στον ρυθμό αγώνα της Mercedes ώστε να κάνει το κάτι παραπάνω,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 2024: Για ποιους οδηγούς κλείνει η πόρτα;
Πιάστρι: Στην McLaren μέχρι και το 2026 (+video)
F1 GP Ιαπωνίας: Προεπισκόπηση