Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η McLaren παρουσιάζει την MCL36 στην νέα εποχή της F1 (+video)

Ελλάδα 3:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η McLaren παρουσιάζει την MCL36 στην νέα εποχή της F1 (+video)

FORMULA 1

Η McLaren παρουσιάζει την MCL36 στην νέα εποχή της F1 (+video)

FORMULA 1

H MCL36 διαθέτει αρκετές εντυπωσιακές και δραματικές αλλαγές σε σύγκριση με την MCL35M

Advertisement
Advertisement

Η McLaren Racing αποκάλυψε το νέο της μονοθέσιο MCL36 ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1 της FIA 2022.

 

Με πιλότο τον Lando Norris, (από το Ηνωμένο Βασίλειο) και τον Daniel Ricciardo (από την Αυστραλία) η MCL36 είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Formula 1, που στοχεύουν σε περισσότερη δράση στην πίστα για τους οπαδούς.

Advertisement
Advertisement

Ο Lando Norris μπαίνει στην τέταρτη σεζόν του στη Formula 1 με τη McLaren, ενώ ο Daniel Ricciardo, μπαίνει στη 12η σεζόν του στη Formula 1 και στη δεύτερη με τη McLaren.

Η MCL36 αποκαλύφθηκε, μαζί με τους διεκδικητές της ομάδας INDYCAR και Extreme E. Είναι σχεδιασμένη υπό την ηγεσία του Τεχνικού Διευθυντή James Key και δημιουργήθηκε στο Woking, από τον επικεφαλής Piers Thynne.  Η επιστροφή της αεροδυναμικής σχεδίασης ground effect άλλαξε τη θεμελιώδη φιλοσοφία του αυτοκινήτου. Η MCL36 κινείται από το μοτέρ της  Mercedes-AMG F1 M13 E Performance που ενσωματώθηκε στο πλαίσιο και το κιβώτιο ταχυτήτων της McLaren με την υποστήριξη της Mercedes HPP στο Brixworth, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Advertisement

Τα χρώματα που έφερε για πρώτη φορά η ομάδα τη δεκαετία του 1960 με τον ιδρυτή της ομάδας, Bruce McLaren, διατηρήθηκαν για τη σεζόν του 2022.

Οι Norris και Ricciardo, θα οδηγήσουν την MCL36 στην πίστα Circuit de Barcelona-Catalunya, κατά τη διάρκεια της πρώτης από τις δύο δοκιμές προετοιμασίας πριν από τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στο Grand Prix του Μπαχρέιν 2022 στις 20 Μαρτίου.

Advertisement

Ο Andreas Seidl, Team Principal, ομάδα της McLaren Formula 1, δήλωσε: «Μετά από μερικούς μήνες μακριά από τους αγώνες, όλοι μας στη McLaren είμαστε ενθουσιασμένοι που θα επιστρέψουμε στην πίστα και θα ανακαλύψουμε στην πράξη τη νέα εποχή των κανονισμών της Formula 1»

Ο James Key, Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας McLaren Formula 1, δήλωσε: «Μια νέα εποχή κανονισμών είναι πάντα μια συναρπαστική στιγμή στο άθλημά μας. Μαζί του έρχεται η δυνατότητα να επαναξιολογήσουμε πλήρως τη φιλοσοφία του αυτοκινήτου μας. Με ένα λευκό φύλλο χαρτιού, η ομάδα εδώ στη McLaren, εργάστηκε σκληρά για να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο για αυτήν και τη μελλοντική σεζόν».

Advertisement

Ο Lando Norris είπε: «Αισθάνομαι πως πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία φορά που ήμασταν στην πίστα στο Άμπου Ντάμπι και ανυπομονώ να επιστρέψω. Θέλω να βρω το ρυθμό της MCL36 γρήγορα. Η περσινή χρονιά ήταν η καλύτερή μου στη Formula 1 μέχρι στιγμής, και είμαι πραγματικά περήφανος για όσα πέτυχα ως οδηγός και για όσα πετύχαμε ως ομάδα».

Ο Daniel Ricciardo, είπε: «Υπάρχει πάντα ένας νευρικός ενθουσιασμός γύρω από την έναρξη της νέας σεζόν, αλλά χρειάστηκε να περάσω τις… 10 για δουλέψω σε μία νέα εποχή κανονισμών. Θέλω να χρησιμοποιήσω την ενέργεια μου για να προσαρμοστώ σε νέα αυτοκίνητα, νέους τρόπους οδήγησης και τελικά νέους τρόπους αγώνων»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1: Οι πέντε πιο σημαντικές… κόντρες του 2022
Σκάνδαλο Red Bull Racing και Michael Masi;
Το αξέχαστο δώρο του Lando Norris σε έναν πιτσιρικά (+video)