Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

FP3 Μπαχρέιν: Πρωτιά για Verstappen

Ελλάδα 2:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

FP3 Μπαχρέιν: Πρωτιά για Verstappen

FORMULA 1

FP3 Μπαχρέιν: Πρωτιά για Verstappen

FORMULA 1

Ο Max Verstappen βρέθηκε στην κορυφή και του FP3 με τον Charles Leclerc να χωρίζει τις δύο Red Bull από την δεύτερη θέση. Πολύ πιο κοντά στους χρόνους των Red Bull και Ferrari οι Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Ο πρωταθλητής φάνηκε να αισθάνεται πιο άνετα από όλους στην ζέστη άσφαλτο του Sakhir παίρνοντας τον ταχύτερο χρόνο κάθε φορά που έβγαινε στην πίστα. Ωστόσο πολύ κοντά του βρέθηκε ο Leclerc με τη Ferrari ενώ και οι Mercedes έδειξαν πιο ανταγωνιστικές στις θέσεις 4 και 6. Για άλλη μια φορά ο Russell ταχύτερος από τον Hamilton. Άσχημη εμφάνιση για τις McLaren.

Η τρίτη περίοδος δοκιμών ξεκίνησε με ιδανικές συνθήκες. Η ατμοσφαιρική θερμοκρασία ήταν σχετικά χαμηλή (22°C) ενώ η θερμοκρασία οδοστρώματος έφτασε στους 38 βαθμούς. Ο ελαφρύς  άνεμος -βόρειος 2,8 χμλ/ω- που έπνεε κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε φέρει αρκετή άμμο στην πίστα. Αυτό δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους οδηγούς στην αρχή της περιόδου.

Οι Haas, οι Mercedes και οι Alfa Romeo ήταν τα πρώτα μονοθέσια στην πίστα με την σκληρή γόμα της Pirelli για να κάνουν τους πρώτους installation laps. Οι δύο Alfa θα ολοκλήρωναν τις προσπάθειές τους με τον Valtteri Bottas να σημειώνει πρώτος χρόνο στο 1:38.840 και τον Zhou μισό δέκατο πίσω του.

Advertisement
Advertisement

Η McLaren του Norris και η Aston Martin του Hulkenberg θα έβγαιναν με την συμπλήρωση δέκα λεπτών φορώντας την μεσαία γόμα. Σύντομα θα ακολουθούσαν και οι υπόλοιποι. Πρώτος οδηγός που έκανε χρόνο με την μαλακή γόμα ήταν ο Hamilton στο 1:34.256. Η ταλάντωση της W13 παρέμεινε έντονη και σήμερα.

Σύντομα ο Βρετανός θα υποχωρούσε καθώς οι δύο Ferrari σημείωναν τους πρώτους τους χρόνους με την soft. Ο Leclerc ταχύτερος του Sainz από την αρχή. Η πρώτη προσπάθεια του Perez με την soft ήταν αρκετή για την προσωρινή 2η θέση, τρία δέκατα, όμως, πίσω από τον Leclerc.

Advertisement

Με την συμπλήρωση 22 λεπτών ήταν η σειρά του Verstappen να δοκιμάσει με την soft. Ο γύρος ήταν εντυπωσιακός, ήδη από τον πρώτο τομέα και θα περνούσε την γραμμή επτάμιση δέκατα ταχύτερος από οποιονδήποτε άλλο!

Advertisement

Την ίδια στιγμή ο Russell θα παραπονιόταν στο team radio για την ταλάντωση αλλά και την ενοχλητική υποστροφή στις εισόδους των αργών στροφών. Στην πίστα είχε παραμείνει ο Leclerc με το ίδιο σετ soft. Πλησιάζοντας στην στροφή 11 θα είχε μία έξοδο όντας επιθετικός με το γκάζι στην έξοδο. Η F1-75 υπέρστρεψε και ο Μονεγάσκος βρέθηκε στην αμμοπαγίδα να κοιτάζει το τέλος της πίσω ευθείας Αντίστοιχη στιγμή είχε και εχθές, χωρίς επιπτώσεις επίσης.

Την ίδια στιγμή το FP3 λάμβανε πρόωρα τέλος για τον Yuki Tsunoda, λόγω προβλήματος στα υδραυλικά της AlphaTauri. Παράπονα θα εξέφραζε και ο Albon. Συγκεκριμένα, ένιωθε τα soft να χάνουν πρόσφυση ήδη μετά την στροφή 4. Με είκοσι λεπτά να απομένουν ο Hamilton θα έβγαινε με καινούργιο σετ soft και θα έκανε έναν χρόνο 8 μόλις εκατοστά αργότερο από του Verstappen. Ωστόσο, η W13 φαινόταν ιδιαίτερα δύστροπη σε όλη τη διάρκεια του γύρου.

Advertisement

Αμέσως θα ακολουθούσε ο Sainz ο οποίος επίσης με καινούργιο set θα έπαιρνε την δεύτερη θέση από τον Βρετανό για εκατοστά του δευτερολέπτου. Ακόμη καλύτερη θα ήταν η προσπάθεια του Russell, ο οποίος θα έπαιρνε την πρώτη θέση, ένα δέκατο ταχύτερος από τον αρχικό χρόνο του Verstappen. Ο Ολλανδός θα είχε ένα μπλοκάρισμα στην αρχή της δικής του προσπάθειας και θα την εγκατέλειπε.

Στην πίστα είχε επανέλθει και ο Leclerc ο οποίος θα περνούσε αμέσως στην πρώτη θέση, τρία δέκατα ταχύτερος του Russell. Ωστόσο ο οδηγός της Ferrari δεν ήταν ικανοποιημένος, κυρίως με την διαθέσιμη πρόσφυση από την έξοδο της τελευταίας στροφής. Σύντομα θα ακολουθούσε και η απάντηση από τον Verstappen, ο οποίος με έναν πολύ πιο συμμαζεμένο γύρο θα περνούσε και πάλι στην πρωτοπορία. 

Ο Sergio Perez θα σημείωνε κι εκείνος έναν καλύτερο χρόνο με οκτώ λεπτά να απομένουν. Απείχε, όμως, τρία δέκατα από εκείνον του Verstappen. Ο Μεξικανός είχε άσχημο δεύτερο τομέα, αντιμετωπίζοντας πολλή υποστροφή. Εν τω μεταξύ οι δύο McLaren είχαν φορέσει τα soft αλλά και πάλι οι χρόνοι τους υπολείπονταν αρκετά των υπόλοιπων κορυφαίων ομάδων. Οι MCL36 βρίσκονταν στο ίδιο επίπεδο με τις Aston Martin.

Σε απόλυτο ρυθμό οι Haas και Alfa Romeo φαίνονται αυτήν την στιγμή ταχύτερες από τις McLaren. Οι χρόνοι των Magnussen και Bottas είναι τουλάχιστον εντυπωσιακοί. Περιέργως η Alpine δεν δοκίμασε αρκετά με τα soft προτιμώντας τα medium. Συνεπώς δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πώς κατατάσσεται σε σχέση με τις προαναφερθείσες ομάδες. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τον Verstappen πρώτο ακολουθούμενο από τους Leclerc, Perez, Russel, Sainz και Hamilton.

Στις 17:00 ώρα Ελλάδος, οι κατατακτήριες δοκιμές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
GP Μπαχρέιν: Ferrari εναντίον Red Bull
Προεπισκόπηση Grand Prix Μπαχρέιν
F1 Grand Prix του Μπαχρέιν: Ο Verstappen κερδίζει το FP2 και τον… Covid-19