Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Ο Λεκλέρ πρώτος αλλά και… στον τοίχο!

Ελλάδα 19:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Ο Λεκλέρ πρώτος αλλά και… στον τοίχο!

FORMULA 1

F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Ο Λεκλέρ πρώτος αλλά και… στον τοίχο!

FORMULA 1

Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν και πάλι ο ταχύτερος στο Μπακού, κερδίζοντας ξανά τις δύο RB19. Και αυτό παρά το λάθος που έκανε στο τέλος του Q3

Advertisement
Advertisement

Ο Μονεγάσκος ήταν ήδη πρώτος σε εκείνο το σημείο και χάλασε τον γύρο μόνο του teammate του, Σάινθ. Το μονοθέσιο δεν υπέστη σημαντική ζημιά και λογικά το περιστατικό δεν θα επηρεάσει τη συνέχεια του τριημέρου για τον Λεκλέρ.

Ομολογούμε ότι το πρώτο Sprint Shootout στην ιστορία του σπορ δεν ήταν καθόλου άσχημο. Λόγω του περιορισμένου χρόνου ανά περίοδο αλλά και της υποχρεωτικής χρήσης της μεσαίας γόμας στην αρχή οι οδηγοί αντιμετώπισαν μία νέα πρόκληση. Και αυτό έδωσε ξεχωριστό ενδιαφέρον στο πρωί του Σαββάτου.

SQ1: Ο Σάρτζεντ στον τοίχο

Advertisement
Advertisement

Οι Norris και Tsunoda ξεκίνησαν την διαδικασία γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσαν να λάβουν μέρος στην τρίτη περίοδο του Sprint Shootout. Ο λόγος είναι η υποχρεωτική από τους κανονισμούς χρήση φρέσκιας μαλακής γόμας στο τέλος. Ωστόσο οι δύο οδηγοί είχαν χρησιμοποιήσει όλα τους τα σετ μέχρι και το χθεσινό Q3.

Στο SQ1 -όπως και στον SQ2- οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο την μεσαία γόμα. Αρκετές ομάδες δεν είχαν συμπληρώσει γύρους με εκείνην εχθές. Μία από αυτές ήταν και η Ferrari. Παρά ταύτα ο Λεκλέρ ξεκίνησε δυνατά σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο. Πίσω του οι Φερστάπεν, Χάμιλτον και Σάινθ.

Advertisement

Τριάντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου βγήκε η κόκκινη σημαία λόγω της επαφής που είχε ο Σάρτζεντ με τον τοίχο στη στροφή 15. Ο Αμερικανός ήταν στην 11η θέση, ωστόσο κατέστρεψε την πίσω ανάρτηση της Williams θέτοντάς εαυτόν συνέχειας. Μαζί του αποκλείστηκαν και οι Ζου, Μπότας, Τσουνόντα, Γκασλί και Ντε Βρις.

SQ2: Ο Στρολ την τελευταία στιγμή

Advertisement

Ο Φερστάπεν πήρε τα ηνία στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Πίσω του ήταν ο Λεκλέρ ο οποίος ακόμη και με την δεύτερη προσπάθειά του δεν μπόρεσε να τον ξεπεράσει. Οι Πέρεζ, Αλόνσο και Σάινθ συμπλήρωσαν την πεντάδα. Εξαιρετική ήταν η προσπάθεια του Άλμπον ο οποίος έφερε την Williams στο SQ3.

Λόγω του ότι ο Σάρτζεντ δεν συμμετείχε στο SQ2 μόνο τέσσερις οδηγοί έμειναν εκτός συνέχειας. Αυτοί ήταν οι Πιάστρι, Χούλκενμπεργκ, Οκόν και Μάγκνουσεν. Ο Στρολ κατάφερε την τελευταία στιγμή να περάσει χάρη και στη βοήθεια του Αλόνσο στην ευθεία των pits. Η AMR23 είχε και πάλι πρόβλημα με την λειτουργία του DRS το οποίο άνοιγε… κατά βούληση στα μονοθέσια των Αλόνσο και Στρολ.

SQ3: Ο Λεκλέρ στον τοίχο!

Advertisement

Ο Λεκλέρ επανήλθε στην κορυφή μετά τον πρώτο γύρο προσπαθειών του SQ3. Στη δεύτερη θέση, μάλιστα, ήταν ο Πέρεζ και όχι ο Φερστάπεν. Λόγω των μόλις οκτώ λεπτών της διαδικασίας οι οδηγοί δεν μπορούσαν να μπουν στα pits πριν από την δεύτερη προσπάθειά τους.

Αυτή ήταν μία επιπρόσθετη δυσκολία για τους οδηγούς οι οποίοι έπρεπε να κάνουν δύο ταχύτατους γύρους με το ίδιο σετ. Οι Πέρεζ και Φερστάπεν βελτίωσαν τους χρόνους τους αλλά όχι αρκετά για να υποσκελίσουν τον Λεκλέρ.

Ο Μονεγάσκος προσπαθούσε κι εκείνος να βελτιώσει. Ωστόσο φτάνοντας στην στροφή 5 τα πίσω ελαστικά του είχαν πια υπερθερμανθεί. Ο Λεκλέρ έχασε το φρενάρισμα και κατέληξε με το ρύγχος στα προστατευτικά ελαστικά. Μάλλον δεν προκλήθηκε σημαντική ζημιά στο μονοθέσιο από την επαφή.

Οι Πέρεζ, Φερστάπεν, Ράσελ και Σάινθ συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η σειρά εκκίνησης αφορά αποκλειστικά στον αγώνα Sprint που θα διεξαχθεί σήμερα στις 16:30.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς βλέπει το μέλλον του ο Φερστάπεν;
Formula1: Απίστευτο και όμως έγινε (+video)
F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Ο νόμος του Λεκλέρ! (+video)