Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Όλη η δράση από το φινάλε της σεζόν (+video)

Ελλάδα 20:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Όλη η δράση από το φινάλε της σεζόν (+video)

FORMULA 1

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Όλη η δράση από το φινάλε της σεζόν (+video)

FORMULA 1

Μπορεί η πρώτη θέση στο GP του Άμπου Ντάμπι να ήταν… ρεζερβέ για τον Μαξ Φερστάπεν. Οι μάχες, όμως, για τις υπόλοιπες θέσεις ήταν πολλές και σκληρές.

Advertisement
Advertisement

Υπήρχε άλλωστε και μία δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών προς διεκδίκηση. Οι Mercedes και Ferrari τα έδωσαν όλα, με την πρώτη να βγαίνει νικήτρια στο τέλος.

Ακόμη και ο Φερστάπεν, όμως, δεν είχε ένα τελείως ήσυχο απόγευμα. Ο Ολλανδός έπρεπε να μονομαχήσει σκληρά με τον Λεκλέρ μετά την εκκίνηση για να κρατήσει την πρωτοπορία του. Σε δύο περιπτώσεις ο Μονεγάσκος επιτέθηκε, όμως, ο Φερστάπεν αμύνθηκε σωστά.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη ο Τζορτζ Ράσελ μονομάχησε σκληρά με τις δύο McLaren στο πρώτο stint. Ο Βρετανός βγήκε νικητής στο τέλος εξασφαλίζοντας πολύτιμους βαθμούς για την ομάδα του.

Ο ομόσταβλος του Φερστάπεν, Σέρχιο Πέρεζ είχε και εκείνος ένα περιπετειώδες απόγευμα. Ξεκινώντας από την 9η θέση, ο Μεξικανός έπρεπε να κάνει πολλά προσπεράσματα στη διάρκεια του αγώνα. Πέρασε δεύτερος την γραμμή τερματισμού, όμως η ποινή των 5 δευτερολέπτων που αποκόμισε από την επαφή του με τον Νόρις τον υποβίβασε στην 4η θέση της κατάταξης.

Advertisement

Βέβαια για την 2η θέση του Πέρεζ είχε βάλει το… χεράκι του και ο Λεκλέρ. Ο οδηγός της Ferrari σκεπτόμενος έξυπνα άφησε τον Τσέκο να περάσει. Ευελπιστούσε ότι ο Πέρεζ θα άνοιγε διαφορά μεγαλύτερη των 5 δευτερολέπτων από τον Ράσελ.

Advertisement

Ο Πέρεζ, όμως, δεν έκανε το χατίρι στην Ferrari και η 2η θέση στο κατασκευαστών πήγε τελικά στην Mercedes. Μπορεί ο Σαρλ να ήθελε να κάνει burnouts μετά την καρό σημαία αλλά η ομάδα του δεν τον άφησε.

Αντιθέτως doughnuts έκανε ο Φερστάπεν μόνος του στο grid πριν την απονομή. Εμφανώς συγκινημένος ο Ολλανδός ολοκλήρωσε μία απίστευτη χρονιά προσφέροντας λίγο θέαμα στους φίλους του σπορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Άμπου Ντάμπι: Η τελευταία pole της χρονιάς στον Φερστάπεν
Φερστάπεν: Πώς κέρδισε τον Λεκλέρ για την pole (+video)
F1 GP Άμπου Ντάμπι: Νίκη Φερστάπεν με νέα ρεκόρ!