Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Λας Βέγκας: Πρώτος ο Ράσελ στο FP3 (+video)

Ελλάδα 12:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Λας Βέγκας: Πρώτος ο Ράσελ στο FP3 (+video)

FORMULA 1

F1 GP Λας Βέγκας: Πρώτος ο Ράσελ στο FP3 (+video)

FORMULA 1

Σε μία διαδικασία η οποία διακόπηκε πρόωρα λόγω της επαφής του Άλμπον με τον τοίχο, ο Τζορτζ Ράσελ σημείωσε τον πρώτο χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Τον Βρετανό ακολούθησαν οι Όσκαρ Πιάστρι και… ο Λόγκαν Σάρτζεντ! Ωστόσο να σημειωθεί ότι λόγω της διακοπής, οκτώ λεπτά πριν το τέλος, οι περισσότεροι οδηγοί δεν πρόλαβαν να κάνουν τους τελευταίους τους γύρους με την μαλακή γόμα.

Έτσι η διαφορά του τέταρτου Φερστάπεν από την κορυφή ήταν αρκετά μεγάλη. Επιπλέον οι δύο Ferrari που κυριάρχησαν εχθές τελείωσαν το FP3 εκτός δεκάδας. Όμως το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι αντιπροσωπευτικό της ακριβούς ισορροπίας δυνάμεων λίγη ώρα πριν από τις κατατακτήριες δοκιμές.

Advertisement
Advertisement

Τα επίπεδα πρόσφυσης ήταν και πάλι πολύ χαμηλά στο ξεκίνημα του FP3. Τα μπλοκαρίσματα τροχών δεν έλειψαν όπως και τα πολύ κοντινά περάσματα από τους τοίχους στις εξόδους των στροφών.

Advertisement

Η Ferrari SF-23 έδειξε να τα πηγαίνει περίφημα αρχικά με την μέση γόμα. Το διαφαινόμενο race pace των κόκκινων μονοθέσιων μοιάζει εφάμιλλο με εκείνο των Red Bull. Οι της Scuderia αφιέρωσαν μεγάλο μέρος της διαδικασίας σε πρόβες γύρων προετοιμασίας για τις κατατακτήριες.

Advertisement

Είχαν ακολουθήσει την ίδια στρατηγική και στο Μεξικό με αποτέλεσμα ο Λεκλέρ τότε να πάρει μία ανέλπιστη pole. Δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και σήμερα. Να σημειώσουμε, όμως, ότι η Red Bull δείχνει να έχει ένα καλά ζυγισμένο αυτοκίνητο για το Βέγκας, το οποίο έχει και την υψηλότερη τελική. Πράγμα σημαντικό στις μεγάλες ευθείες της πίστας.

Σε μία πίστα η οποία, θεωρητικά, δεν είναι φιλική προς την RB19, οι Φερστάπεν και Πέρεζ τα έχουν πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής. Όλα δείχνουν ότι στις κατατακτήριες οι δύο Red Bull θα δώσουν μάχη με τις δύο Ferrari για την pole.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Liberty: Καινοτομία ή «πατάτα» το GP στο Βέγκας;
F1 GP Λας Βέγκας: Προεπισκόπηση (+video)
F1 GP Λας Βέγκας: Διακοπή με το καλημέρα! (+video)