Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Η τελευταία pole της χρονιάς στον Verstappen

Ελλάδα 12:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Η τελευταία pole της χρονιάς στον Verstappen

FORMULA 1

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Η τελευταία pole της χρονιάς στον Verstappen

FORMULA 1

Ο Max Verstappen κατέκτησε μάλλον εύκολα την τελευταία pole της χρονιάς. Η Red Bull κλείδωσε την πρώτη σειρά εκκίνησης με τον Leclerc τρίτο.

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι η έβδομη φετινή pole position για τον Max. Ο Ολλανδός αντιμετώπισε μικρά προβλήματα σε Q1 και Q2 αλλά στο τέλος της διαδικασίας κατάφερε να σημειώσει δύο πολύ δυνατούς γύρους. Έτσι, κατέκτησε άνετα την πρώτη θέση εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα.

Ο Perez κατόρθωσε να υποσκελίσει τον Leclerc για την δεύτερη θέση εκκίνησης. Η Ferrari παρουσιάστηκε πολύ πιο δυνατή στις κατατακτήριες σε σχέση με ότι έχει δείξει στις ελεύθερες δοκιμές μέχρι στιγμής. Η μάχη για την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος μεταξύ των Perez και Leclerc αναμένεται έντονη αύριο.

Q1: Ο Vettel στο Q2, o Gasly εκτός

Advertisement
Advertisement

Λίγο πριν την έναρξη των κατατακτήριων έγινε γνωστό ότι ο Lewis Hamilton δεν θα πάρει κάποια ποινή για το περιστατικό με την κόκκινη σημαία στο FP3. Μετά τις πρώτες προσπάθειες στο Q1 ο Βρετανός ήταν έβδομος. Μπροστά του βρίσκονταν οι Verstappen, Perez, Sainz, Leclerc, Russell και Norris.

Οι δύο RB18 έδειξαν να βολεύονται περισσότερο στις χαμηλότερες θερμοκρασίες ατμόσφαιρας και οδοστρώματος σε σχέση με τα υπόλοιπα μονοθέσια. Οι τελευταίες θέσεις που οδηγούσαν στο Q2 θα κρίνονταν μεταξύ των Alfa Romeo, Haas, Aston Martin και Williams.

Advertisement

Όλοι οι οδηγοί πλην εκείνων της Ferrari βγήκαν και για δεύτερη φορά στην πίστα. Ο Vettel θα κατάφερνε με έναν πολύ όμορφο γύρο να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο Q2. Και αυτό παρά την… κυκλοφοριακή συμφόρηση που δημιουργήθηκε στο τέλος. Αντιθέτως ο Gasly ήταν η αρνητική έκπληξη της πρώτης περιόδου. Με τον Γάλλο θα έμεναν εκτός οι Bottas, Magnussen και οι δύο Williams.

Q2: Προβλήματα για Verstappen

Οι δύο Mercedes συμπλήρωσαν πρώτες χρόνο στο Q2 με τον Russell ταχύτερο του Hamilton. Μετά τις προσπάθειες των Red Bull και Ferrari, όμως, η κατάταξη μεταβλήθηκε. Πρώτος πέρασε ο Perez με τους Verstappen και Sainz πίσω του. Ο Ολλανδός παραπονέθηκε για χαμηλή πρόσφυση του πίσω μέρους.

Advertisement

Ο Norris χώρισε τις δύο F1-75 με μία πολύ γρήγορη πρώτη προσπάθεια. Λίγο αργότερα το ίδιο θα έπραττε ο Hamilton με τις RB18. Κατάφερε να ανέβει δεύτερος με έναν εξαιρετικό τρίτο τομέα. Οι δύο Ferrari θα υποσκέλιζαν τον Βρετανό στις τελευταίες τους προσπάθειες.

Ο Vettel κατάφερε να περάσει κι εκείνος στο Q3 με άλλον έναν όμορφο γύρο. Εκτός έμειναν οι Alonso, Tsunoda, Schumacher, Stroll και Zhou.

Advertisement

Q3: Ο Verstappen κυριαρχεί

Στον πρώτο γύρο προσπαθειών ο Verstappen ήταν ο μόνος που κατέβηκε κάτω από τα 84 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος του απείχε σχεδόν τρία δέκατα από εκείνον του δεύτερου Sainz με τους Perez και Leclerc πιο πίσω. Οι Mercedes περιορίστηκαν στις θέσεις 5-6 με τον Hamilton ταχύτερο για μόλις 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Η τελευταία προσπάθεια του Vettel σε κατατακτήριες τον έφερε προσωρινά στην έβδομη θέση. Τελικά θα έπαιρνε την ένατη θέση για την αυριανή εκκίνηση. Ο δεύτερος γύρος προσπαθειών είδε τον Verstappen να κατεβάζει κι άλλο τον χρόνο του. Δεύτερος πέρασε ο Perez, ενώ ο Leclerc κατάφερε να υποσκελίσει τον Sainz για την τρίτη θέση εκκίνηση.

Ο Hamilton έκανε λάθος στην τελευταία του προσπάθεια και δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον αρχικό του χρόνο. Ο Russell, από την άλλη βελτίωσε τον δικό του χρόνο αλλά όχι αρκετά ώστε να ξεπεράσει εκείνον του teammate του. Έτσι αύριο οι Red Bull, Ferrari και Mercedes θα ξεκινήσουν σε παράταξη το Grand Prix.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Haas: Έξω ο Mick, μέσα ο Hulkenberg!
Formula 1: Τιμώντας τον Seb Vettel
F1 GP Άμπου Ντάμπι: Πρώτος ο Perez – Τρίτος οδηγός στην Red Bull ο Ricciardo