Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ρωσίας: Παρθενική pole για Norris, συναρπαστικό grid!

Ελλάδα 0:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ρωσίας: Παρθενική pole για Norris, συναρπαστικό grid!

FORMULA 1

GP Ρωσίας: Παρθενική pole για Norris, συναρπαστικό grid!

FORMULA 1

Ο Lando Norris πανηγύρισε την πρώτη pole position της καριέρας του στη Formula 1, επικρατώντας στη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Ρωσίας, δέκατου-πέμπτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Ήταν συναρπαστικό φινάλε της μάχης της pole, η Mercedes-AMG Petronas τα έκανε θάλασσα στο τέλος και το πως διαμορφώθηκε το grid εξασφαλίζει πως θα έχουμε ένα συγκλονιστικό αγώνα αύριο αφού έχουμε κατά σειρά McLaren, Ferrari, Williams!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με κακοκαιρία. Η έντονη βροχόπτωση που έπεφτε όλη μέρα είχε σταματήσει, η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 13 βαθμούς Κελσίου, αυτή του οδοστρώματος στους 18 ενώ οι άνεμοι δυτικοί της τάξης των 3.2 km/h.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότεροι εμφανίστηκαν στην πίστα με ενδιάμεσα ελαστικά, μόνο ο Fernando Alonso δοκίμασε για λίγο με full wet. Η πίστα γλιστρούσε κι αυτό αποδείχθηκε 11 λεπτά πριν το τέλος του Q1, όταν ο Antonio Giovinazzi έχασε τον έλεγχο της Alfa Romeo στη στροφή 16. Ευτυχώς, δεν πέτυχε ούτε τον τοίχο, ούτε τη Ferrari του Charles Leclerc που τον ακολουθούσε.

Advertisement

Το δικό του λάθος έκανε και ο Sergio Perez, που έκανε τετ α κε στη στροφή 2 – επίσης δίχως συνέπειες.

Η καρό σημαία βρήκε τον Lewis Hamilton στην κορυφή της κατάταξης, τέσσερα δέκατα κάτω από τον teammate του Valtteri Bottas και τον Perez.

Advertisement

Όσο για τον Verstappen, δεν ολοκλήρωσε το Q1, δεδομένου πως κουβαλούσε ποινές για το ατύχημα στη Μόντσα και κυρίως για την τοποθέτηση της τέταρτης μονάδας ισχύος, κρίθηκε πως δεν είχε νόημα να συνεχίσει. Θα εκκινήσει από την ουρά του grid και υπό εντελώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

Έτσι, το όνομα του Ολλανδού ήταν το ένα της ζώνης αποκλεισμού, μαζί με εκείνα των οδηγών των Alfa Romeo και Haas.

Στο Q2 οι Mercedes συνέχισαν την κυριαρχία τους και έκαναν ξανά το 1-2 ενώ αξιοσημείωτη ήταν η πρόκριση του George Russell στο Q3 με τη Williams – η 4η σε επτά αγώνες!

Όσο για τον teammate του, Nicholas Latifi, που ήταν για δεύτερη φορά σε τρεις αγώνες στο Q2, ανακοινώθηκε πως άλλαξε κινητήρα και η τέταρτη υβριδική μηχανή τον στέλνει στην ουρά του grid. Μαζί με τον Verstappen και τον Charles Leclerc. Έτσι, τόσο ο Καναδός όσο και ο Μονεγάσκος της Ferrari, δεν έγραψαν χρόνους στο δεύτερο μέρος των κατατακτήριων.

Μαζί τους, τέθηκαν εκτός συνέχειας ο Sebastian Vettel με την Aston Martin και οι δύο οδηγοί της Scuderia AlphaTauri.

Έτσι στο Q3 βρέθηκαν οι δύο Mercedes, οι δύο McLaren, οι δύο Alpine, η Red Bull του Perez, η Aston Martin του Lance Stroll, η Williams του Russell και η Ferrari του Carlos Sainz.

Η πρώτη ζαριά ανήκε στον Hamilton, που ήταν έξι δέκατα μπροστά από τον Lando Norris (McLaren) και τον Bottas. Όμως ο Βρετανός χτύπησε στον τοίχο επιστρέφοντας στο pit lane, πληγώντας τη W12.

Οι μηχανικοί του την αντικατέστησαν, δεν είχε μεγάλη ζημιά, όμως έχασε χρόνο και επέστρεψε στην πίστα έχοντας μία τελευταία προσπάθεια. Εκεί όπου όλοι βγήκαν με σλικ ελαστικά!

Όμως ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν μπορούσε να φέρει τα ελαστικά του στην κατάλληλη θερμοκρασία, δεν βελτίωνε το χρόνο του και τελικά έκανε και τετ α κε.

Αντίθετα, ο Norris τα έκανε όλα τέλεια και με έναν εξαιρετικό γύρο, εξασφάλισε την pole – το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη McLaren, δύο εβδομάδες μετά το φοβερό της 1-2 στη Μόντσα.

Δίπλα του θα εκκινήσει ο πρώην teammate του και νυν οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz, ενώ ο Russell εντυπωσίασε επίσης, σημειώνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση.

Ο Hamilton έμεινε τέταρτος, με τον Bottas περιέργως έβδομο και τον Perez ένατο, σε ένα πολύ μπερδεμένο grid!

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο F1 Vlog: Το GP όπου ο ουρανός… έπεσε στα κεφάλια μας (video)

Schumacher: Το ντοκιμαντέρ που συγκλονίζει (video)

Halo: Το «φωτοστέφανο» που έσωσε τον Hamilton (videos)