Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Ο Φερστάπεν πρώτος στο FP1

Ελλάδα 21:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αυστρίας: Ο Φερστάπεν πρώτος στο FP1

FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Ο Φερστάπεν πρώτος στο FP1

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών του αυστριακού GP. Και αυτό παρά το ότι δεν χρησιμοποίησε ποτέ τη μαλακή γόμα.

Advertisement
Advertisement

Οι Ferrari ήταν επίσης ανταγωνιστικές. Ωστόσο στο τέλος ο πρωταθλητής έδειξε να διατηρεί έναντί τους ένα ορατό προβάδισμα.

Αν και οι μετεωρολογικές προβλέψεις έκαναν λόγο για βροχοπτώσεις ήδη από το μεσημέρι της Παρασκευής, το FP διεξήχθη σε στεγνό οδόστρωμα. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στις ομάδες να δοκιμάσουν όλες τις γόμες slicks που διαθέτουν για το τριήμερο. Πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό καθώς δεν θα υπάρξει άλλη περίοδος ελεύθερων δοκιμών μέχρι τον αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότερες έδωσαν βαρύτητα στην σκληρή γόμα C3, η οποία μάλλον προβάλλει ως η ιδανική για τον αγώνα εφόσον δεν βρέξει. Ιδίως η Ferrari είχε τους Λεκλέρ-Σάινθ σε ένα σετ της σκληρής γόμας μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο της διαδικασίας. Οι δύο οδηγοί επικεντρώθηκαν στα μεγάλα stints.

Με σκληρή γόμα δοκίμασαν και οι Red Bull-Mercedes, με τον Χάμιλτον να είναι ταχύτερος όλων μετά το ημίωρο. Οι υπόλοιποι προτίμησαν τη μέση γόμα. Οι Williams και McLaren ήταν οι πρώτες που πέρασαν στη μαλακή γόμα. Ο Σάρτζεντ θα έχει και εκείνος στο μονοθέσιο του στην Αυστρία τις αναβαθμίσεις που είχε ο Άλμπον στον Καναδά.

Advertisement

Από την άλλη η McLaren πρόλαβε να φέρει, τελικά, στην Αυστρία τις πρώτες μεγάλες αναβαθμίσεις της για φέτος. Ωστόσο αυτές θα είναι μόνο στο μονοθέσιο του Νόρις. Στο τέλος της διαδικασίας οι οδηγοί έκαναν προσομοιώσεις qualifying.

Advertisement

Όλοι πλην των οδηγών της Red Bull χρησιμοποίησαν την μαλακή γόμα. Ο Φερστάπεν, μάλιστα, σημείωσε τελικά τον κορυφαίο χρόνο, δυόμισι δέκατα ταχύτερο από εκείνον του Σάινθ με την μαλακή γόμα. Οι Λεκλέρ, Χάμιλτον και Πέρεζ συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Red Bull: Supermax εναντίον… Yukinator! (+video)
F1 GP Αυστρίας: Προεπισκόπηση
Χάμιλτον: Να μην εξελίξει νωρίς το νέο μονοθέσιο η Red Bull!

Advertisement