Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστραλίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP3

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αυστραλίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP3

FORMULA 1

F1 GP Αυστραλίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP3

FORMULA 1

Ο Max Verstappen σημείωσε τον πρώτο χρόνο στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών της Μελβούρνης. Και πάλι ανταγωνιστικός ο Alonso.

Advertisement
Advertisement

Ήταν μία παράξενη διαδικασία για την Red Bull. Ο Verstappen παρέμεινε στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μισού της στα pits. Από την άλλη ο Perez είχε προβλήματα με την ευστάθεια της RB19.

Ο Μεξικανός είχε αρκετές εξόδους κυρίως στην στροφή 1- ενώ ο teammate του κατάφερε στο τέλος να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο στο FP3. Πολύ ανταγωνιστικός ήταν και πάλι ο Alonso όπως και οι δύο Alpine. Το κρύο και λείο οδόστρωμα δυσκόλεψε πολύ τους οδηγούς. Έτσι, πολλοί χρειάζονταν δεύτερο γύρο προετοιμασίας στις προσομοιώσεις qualifying.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι το πρώτο ημίωρο ο Sainz είχε τον καλύτερο χρόνο με τους Alonso και Gasly πίσω του. Βέβαια, οι δύο Red Bull δεν είχαν σημειώσει ανταγωνιστικούς χρόνους μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Verstappen, μάλιστα, δεν είχε χρησιμοποιήσει καν την soft γόμα.

Η διαδικασία διακόπηκε με είκοσι πέντε λεπτά να απομένουν λόγω θραυσμάτων από την AlphaTauri του De Vries στην πίσω ευθεία. Με την επανεκκίνηση οι πρώτοι οδηγοί που έκαναν γρήγορους γύρους ήταν εκείνοι της Mercedes. Οι Hamilton και Russell ανέβηκαν στις θέσεις 2 και 3, με τον Lewis μόλις 11 χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερο από τον Sainz.

Advertisement

Από την άλλη ο Perez προσπάθησε τρεις φορές για γρήγορο γύρο. Είχε, όμως, εξόδους σε διάφορα σημεία της πίστας. Ο Μεξικανός δεν ήταν ευχαριστημένος με την ισορροπία της RB19. Αντιθέτως, ο teammate του θα σημείωνε τον πρώτο χρόνο με πέντε λεπτά να απομένουν στην διαδικασία.

Δεύτερος είχε ανέβει ξανά ο Alonso με τους Ocon, Russell και Gasly να συμπληρώνουν την πεντάδα. Στα τελευταία λεπτά άρχισε να ψιχαλίζει και η κατάταξη δεν άλλαξε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Απαγορεύονται οι πανηγυρισμοί των μηχανικών στο pitwall!
Hamilton: Θα ξεπεράσει προβλήματα και εσωτερικό ανταγωνισμό στην Μελβούρνη;
F1: Δύο περίοδοι κατατακτήριων στο Αζερμπαϊτζάν;