Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Απαγορεύονται οι πανηγυρισμοί των μηχανικών στο pitwall!

Ελλάδα 19:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: Απαγορεύονται οι πανηγυρισμοί των μηχανικών στο pitwall!

FORMULA 1

F1: Απαγορεύονται οι πανηγυρισμοί των μηχανικών στο pitwall!

FORMULA 1

Η FIA, δια του Niels Wittich, βάζει τέλος σε μία μεγάλη παράδοση που θέλει τους μηχανικούς του νικητήριου μονοθέσιου να πανηγυρίζουν τον τερματισμό στον φράχτη του pitwall.

Advertisement
Advertisement

Είναι μια από τις εικόνες που έχουν ταυτιστεί με το πέσιμο της καρό σημαίας σε κάθε Grand Prix. Οι μηχανικοί της ομάδας που κερδίζει τον αγώνα να υποδέχονται το μονοθέσιο τους κρεμασμένοι στην άκρη του pitwall.

Ωστόσο, φαίνεται ότι στον Niels Wittich, διευθυντή αγώνα σε κάθε GP φέτος, η παράδοση αυτή δεν αρέσει ιδιαίτερα. Ο Γερμανός -του οποίου η ίσως υπερβολική τυπολατρία είχε αρχίσει να γίνεται από πέρσι εμφανής- εξέδωσε οδηγία με την οποίαν απαγορεύονται πλέον αυτού του τύπου οι πανηγυρισμοί. Η οδηγία τίθεται σε ισχύ από αυτό το τριήμερο στην Αυστραλία.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από τον προηγούμενο αγώνα στην Jeddah. Τότε, μηχανικοί των Red Bull και Aston Martin εθεάθησαν να σκαρφαλώνουν στην κορυφή της συρμάτινης κατασκευής που προστατεύει το pitwall από θραύσματα.

Σίγουρα δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Όμως, οι άνθρωποι της FIA αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουν αυτές οι -ομολογουμένως αρκετά επικίνδυνες- ενέργειες. Για να τα λέμε όλα, βέβαια, ο αγωνιστικός κώδικας της FIA απαγορεύει στα μέλη των ομάδων να σκαρφαλώνουν στο pitwall έτσι κι αλλιώς.

hamilton-imola21-e1000x600

Advertisement

Κατά συνέπεια δεν πρόκειται για αλλαγή του κανονισμού παρά για προειδοποίηση προς τις ομάδες ότι θα εφαρμόζεται εφεξής. Βέβαια στην Μελβούρνη δεν υπάρχουν σύρματα στο pitwall αλλά τζάμια. Ωστόσο, από εδώ και στο εξής θα επιβάλλονται ποινές σε όσες ομάδες παραβιάσουν την οδηγία της FIA. Τέλος, ο Wittich αποφάσισε να διευρύνει κατά 20 εκατοστά το πλάτος των grid boxes έπειτα από τα περιστατικά με Ocon και Alonso στους τελευταίους αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lewis Hamilton: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι
Ricciardo: Με ένα μονοθέσιο F1 στο χώμα! (+video)
Η Nike μπλοκάρει τη σειρά ρούχων του Max Verstappen

Advertisement