Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mercedes: Πήρε δύο πρώην στελέχη της Ferrari

Ελλάδα 7:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Πήρε δύο πρώην στελέχη της Ferrari

FORMULA 1

Mercedes: Πήρε δύο πρώην στελέχη της Ferrari

FORMULA 1

Η γερμανική ομάδα ενισχύει το τεχνικό της επιτελείο με τις προσθήκες των Σιμόνε Ρέστα και Ενρίκο Σάμπο. Οι δύο μηχανικοί θα ξεκινήσουν στο Μπράκλεϊ από το 2025.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από την… αρπαγή του Λιούις Χάμιλτον από την Scuderia ήρθε η ώρα της Mercedes για «αντίποινα». Τα δύο προαναφερθέντα στελέχη κατείχαν για χρόνια κρίσιμες θέσεις στην ιεραρχία της Ferrari.

Ο μεν Ρέστα υπήρξε ο αρχισχεδιαστής των μονοθέσιων της Scuderia από το 2014 έως και το 2018. Ο Ιταλός συνεργάστηκε με τον Τζέιμς Άλισον κατά το δεύτερο πέρασμα του νυν τεχνικού διευθυντή της Mercedes από το Μαρανέλο μεταξύ 2013 και 2016. Προφανώς και ο Άλισον έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Ρέστα, πράγμα που οδήγησε στην στρατολόγηση του δεύτερου από την Mercedes.

Ο Σιμόνε Ρέστα είχε ένα σύντομο πέρασμα από την Alfa Romeo στην θέση του τεχνικού διευθυντή κατά το δεύτερο μισό του 2018. Το 2019 επέστρεψε στην Ferrari όπου και παρέμεινε μέχρι και το 2020. Από το 2021 ήταν ο τεχνικός διευθυντής της Haas F1. Είχε πάει εκεί ως «δανεικός» από την Ferrari καθώς η Scuderia έχει στενή συνεργασία με την αμερικανική ομάδα.

Advertisement
Advertisement

Λίγο μετά την αποπομπή Στάινερ από την Haas είχε γίνει γνωστή και η αποχώρηση του Ρέστα. Τότε δεν ήταν γνωστοί οι λόγοι και πολλοί υπέθεταν ότι ο Ιταλός θα γυρνούσε στην Scuderia. Ωστόσο φαίνεται ότι οι Γερμανοί τον είχαν προσεγγίσει ήδη από πέρσι. Η θέση που θα έχει ο Ρέστα στην Mercedes φέρει τον τίτλο του «διευθυντή στρατηγικής εξέλιξης». Εκτός απροόπτου ο Ιταλός θα είναι το δεξί χέρι το Άλισον σε ότι αφορά τον τομέα του σασί.

Από την άλλη ο Ενρίκο Σάμπο ήταν τα τελευταία χρόνια ο επικεφαλής της ομάδας που ήταν επιφορτισμένη με τον χειρισμό του προσομοιωτή κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων. Ήτοι ο Σάμπο -και οι εφεδρικοί οδηγοί της Ferrari- βοηθούσαν στο σετάρισμα των κόκκινων μονοθέσιων στα Grand Prix.

Οι δύο μηχανικοί αναμένεται -λόγω ειδικών ρητρών στα συμβόλαιά τους- να ξεκινήσουν να εργάζονται στην Mercedes από το 2025. Κατά συνέπεια δεν θα συμβάλουν στο μονοθέσιο της Mercedes για την επόμενη χρονιά.