Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η Red Bull θα συνεχίσει με την τεχνολογία Honda από το 2022!

Ελλάδα 20:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η Red Bull θα συνεχίσει με την τεχνολογία Honda από το 2022!

ΝΕΑ

Επίσημο: Η Red Bull θα συνεχίσει με την τεχνολογία Honda από το 2022!

ΝΕΑ

Η είδηση της ομόφωνης απόφασης της Κομισιόν της Formula 1 για το πάγωμα της εξέλιξης των κινητήρων από το 2022, άνοιξε το δρόμο για την οριστικοποίηση της συμφωνίας της Red Bull με τη Honda.

Advertisement
Advertisement

Από την ημέρα που η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο τέλος της σεζόν που θα αρχίζει στις 28 Μαρτίου, η Red Bull εξέταζε το σενάριο να συνεχίσει… μόνη της.

Πράγμα που μπορούσε να γίνει φυσικά μόνο με τις ευλογίες της Honda, που φάνηκε εξ αρχής διατεθειμένη να παραχωρήσει την πνευματική ιδιοκτησία των υβριδικών της μηχανών, ανταμείβοντας έτσι αν θέλετε το γεγονός πως μετά την ανυποληψία στην οποία έπεσε συνεργαζόμενη με τη McLaren, η εταιρεία από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ανέκτησε την αξιοπιστία της και έφτασε ξανά σε επιτυχίες.

Advertisement
Advertisement

Αφού λοιπόν συμφωνήθηκε οι υβριδικές μηχανές να «παγώσουν» στο ξεκίνημα του 2022 και με αρωγό φυσικά το budget cap που ελευθέρωσε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό για υποστηριχθεί το project, η Red Bull συνεχίζει αυτόνομη την περιπέτειά της στο σπορ.

Η συμφωνία των δύο πλευρών αφορά όλη την περίοδο που συμφωνήθηκε διακοπή στην εξέλιξη, δηλαδή από το 2022 έως το 2025 και αφορά τόσο στη Red Bull Racing όσο και στη Scuderia AlphaTauri. Το project θα τρέξει ένα νέο παρακλάδι της Red Bull, η Red Bull Powertrains Limited, που θα έχει βάσει στο Τεχνολογικό Κέντρο της εταιρείας στο Μίλτον Κινς.

RBR-Factory-b1000x600

Advertisement

Ο ισχυρός άνδρας του προγράμματος F1 της αυστριακής εταιρείας, Dr Helmut Marko, είπε: «Συζητούσαμε το ενδεχόμενο αυτό με τη Honda εδώ και καιρό και μετά την απόφαση της FIA να παγώσει η εξέλιξη των μονάδων ισχύων από το 2022, μπορέσαμε να φτάσουμε σε συμφωνία σχετικά με το να συνεχίσουμε τη χρήση των υβριδικών μηχανών της Honda. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία της Honda σε αυτό και που βοηθά στο να εξασφαλιστεί πως τόσο η Red Bull Racing όσο και η Scuderia AlphaTauri θα συνεχίσουν να έχουν ανταγωνιστικές υβριδικές μηχανές. Η δημιουργία της Red Bull Powertrains Limited αποτελεί μία τολμηρή κίνηση από τη Red Bull αλλά μία κίνηση που κάναμε μετά από προσεκτική και ενδελεχή αξιολόγηση. Γνωρίζουμε την τεράστια δέσμευση που απαιτείται αλλά πιστεύουμε πως η δημιουργία αυτής της νέας εταιρείας αποτελεί την πλέον ανταγωνιστική επιλογή και για τις δύο ομάδες».

Advertisement

Όσο για τον επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, πρόσθεσε: «Αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι της Red Bull στη Formula 1. Εύλογα, είμαστε απογοητευμένοι που η Honda πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από το σπορ ως κατασκευαστής κινητήρων, μιας και η σχέση μας είχε άμεση επιτυχία, όμως είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή τους στην επίτευξη αυτής της νέας συμφωνίας. Η Honda έχει επενδύσει πολλά στην υβριδική τεχνολογία ώστε να διασφαλίσει την παροχή ανταγωνιστικών υβριδικών μηχανών και στις δύο ομάδες. Τώρα, ξεκινάμε δουλειά στο να μεταφέρουμε το τμήμα διαχείρισης των κινητήρων υπό τη δική μας ομπρέλα, σε νέες εγκαταστάσεις και με νέο προσωπικό στο Κέντρο Τεχνολογίας μας. Εν τω μεταξύ, παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο κυνήγι των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων στην τελευταία σεζόν της Honda ως επίσημο πάροχο των υβριδικών μας μηχανών».

Φέτος το οδηγικό δίδυμο της Red Bull Racing θα αποτελούν οι Max Verstappen και Sergio Perez ενώ για την AlphaTauri θα οδηγούν οι Pierre Gasly και Yuki Tsunoda.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Asian Le Mans Series, Ντουμπάι #2: Δύο στα δύο για Λασκαράτο (video)

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Alonso, προλαβαίνει τη νέα σεζόν!

O Sir Jackie Stewart και ο… Indiana Jones (video)