Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Επίκειται ανακοίνωση GP στην Μαδρίτη;

Ελλάδα 20:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Επίκειται ανακοίνωση GP στην Μαδρίτη;

FORMULA 1

F1: Επίκειται ανακοίνωση GP στην Μαδρίτη;

FORMULA 1

Όλα δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό από το 2026 η Ισπανία να αποκτήσει και δεύτερο αγώνα στο πρωτάθλημα με το GP της Μαδρίτης.

Advertisement
Advertisement

Η ιδέα ενός αγώνα στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας προωθείται εδώ και καιρό από την χώρα της Ιβηρικής. Και αυτό παρά το ότι η Ισπανία έχει ήδη αγώνα στην Βαρκελώνη.

Η πίστα της Καταλούνια, μάλιστα, έχει επεκτείνει πρόσφατα το συμβόλαιό της μέχρι και το 2026. Οι διοργανωτές του αγώνα, μάλιστα, πιέζουν για δεκαετή επέκταση της συμφωνίας τους με την F1. Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να πτοεί τους ανθρώπους της Liberty από το να… γλυκοκοιτάζουν προς την μεριά της Μαδρίτης.

Advertisement
Advertisement

Τα ισπανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι προσπαθεί να έρθει σε συνεννόηση με τον Καρμέλο Εθπελέτα του Moto GP ώστε στον αγώνα της Μαδρίτης να αγωνίζονται στο ίδιο τριήμερο και οι δύο κατηγορίες!

Θετική είναι και η FIA στο ενδεχόμενο ενός GP στην Μαδρίτη. Ο πρόεδρος Σουλαγιέμ έχει δηλώσει ότι η οριστικοποίηση της συμφωνίας είναι απλώς ζήτημα λίγων συναντήσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων πλευρών.

Αλλαγή πολιτικής;

Εάν επαληθευθεί το σενάριο αυτό τότε η Ισπανία θα φιλοξενήσει δύο αγώνες το 2026. Πράγμα που αντιβαίνει στην προσπάθεια επέκτασης της F1 σε νέες αγορές. Ωστόσο φαίνεται ότι το concept των Ισπανών πείθει την F1 παρά το ότι η Ισπανία δεν έχει κάποιον μεγάλο κατασκευαστή να συμμετέχει στο πρωτάθλημα.

Advertisement

Φυσικά το ενδιαφέρον για το σπορ στη χώρα είναι πολύ μεγάλο. Τόσο λόγω του Φερνάντο Αλόνσο όσο και λόγω του Κάρλος Σάινθ. Εντούτοις δημιουργούνται πολλά ερωτήματα σε περίπτωση που η FIA και η F1 συμφωνήσουν με την Μαδρίτη.

Advertisement

Πολλά κλασσικά σικρουί της F1 κινδυνεύουν να μείνουν εκτός καλεντάρι τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον υπάρχουν και άλλες χώρες και μεγαλουπόλεις (όπως η Αθήνα) στις οποίες θα είχε περισσότερο νόημα να διεξαχθεί ένας καινούργιος αγώνας.

Σύντομα θα γνωρίζουμε περισσότερα καθώς τα ισπανικά μέσα μεταδίδουν ότι η σχετική ανακοίνωση της F1 αναμένεται πριν τα Χριστούγεννα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Άμπου Ντάμπι: Η τελευταία pole της χρονιάς στον Φερστάπεν
Φερστάπεν-Red Bull: Μία ιστορική σεζόν! (+video)
F1 2023: Ανασκόπηση της σεζόν