Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Επέστρεψε ο Masi στο paddock

Ελλάδα 14:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: Επέστρεψε ο Masi στο paddock

FORMULA 1

F1: Επέστρεψε ο Masi στο paddock

FORMULA 1

Ο Michael Masi βρέθηκε έπειτα από πολύ καιρό στο paddock, στα πλαίσια του Grand Prix Αυστραλίας. Αυτή τη φορά, όμως, με διαφορετικό ρόλο.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώην διευθυντής αγώνων και ασφαλείας της FIA για την F1 είναι εδώ και λίγο καιρό ο πρόεδρος της επιτροπής για τα Supercars. Και κατά τη διάρκεια του τριημέρου στην Μελβούρνη, θα γίνουν τέσσερις αγώνες υποστήριξης με Supercars στο Albert Park.

Επιπλέον, ο Michael Masi είναι και Αυστραλός. Κατά συνέπεια ήταν λογικό να βρεθεί στο paddock κατά το συγκεκριμένο Grand Prix. Η τελευταία φορά που ο Masi είχε βρεθεί σε αγώνα F1 ήταν στο GP του Άμπου Ντάμπι το 2021. Τότε, βέβαια, συμμετέχοντας ως ο κορυφαίος αξιωματούχος της FIA στην διοργάνωση του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Όπως, όμως, θυμάστε, ο Αυστραλός είχε δεχθεί δριμεία κριτική για τους χειρισμούς του στους τελευταίους γύρους του αγώνα. Τότε, έπειτα από τη σύγκρουση του Latifi είχε θέσει τον αγώνα υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Ωστόσο, αποφάσισε να αφήσει τον τελευταίο γύρο να διεξαχθεί κανονικά χωρίς όλα τα μονοθέσια που είχαν δεχτεί γύρο να πάρουν τις θέσεις τους στο τέλος της ουράς.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Max Verstappen προσπέρασε τον Hamilton στην στροφή 5 και κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα. Το αποτέλεσμα για τον Masi ήταν να χάσει τη θέση του στην F1. Η FIA είχε χαρακτηρίσει τον χειρισμό του Αυστραλού ως ανθρώπινο λάθος.

Advertisement

Όπως αναμενόταν ο Lewis Hamilton ερωτήθηκε για την επανεμφάνιση του Masi στο paddock και για το κατά πόσον επιθυμεί να του μιλήσει. «Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να επιστρέψουμε στις νίκες. Δεν υπάρχει τίποτε να πούμε» απάντησε ο Hamilton.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lewis Hamilton: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι
F1 GP Αυστραλίας: Προεπισκόπηση
F1: Απαγορεύονται οι πανηγυρισμοί των μηχανικών στο pitwall!

Advertisement